Επικίνδυνοι και μοιραίοι μέχρι τέλους: «Νταηλίκια» από την Ένωση Μεσσηνίας – Προκλητική επανεμφάνιση Ξυγκώρου – «Κρύβονται» Λαμπρόπουλος και Μαντάς

4 Σεπτεμβρίου 2022

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στη Μεσσηνία η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ουσιαστικά επανέρχεται η ρύθμιση Αποστόλου που σχετίζεται με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Η πράξη του Υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο είχε προσφύγει ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Ουσιαστικά το Δικαστήριο άνοιξε τον «δρόμο» των εξελίξεων, δεδομένου ότι εντόπισε τα κενά της προηγούμενης ρύθμισης (απόφαση Αποστόλου) και έτσι έδωσε τη δυνατότητα στο Υπουργείο να επανέλθει, αυτή τη φορά όμως με τη ρύθμιση πλήρως τεκμηριωμένη.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι υπαίτιοι αυτής της εξέλιξης θα είχαν το θάρρος να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους και να ζητήσουν ταπεινά «συγνώμη» από τους αγρότες του Νομού, αυτοί έπραξαν ακριβώς το αντίθετο!

Όχι μόνο δεν απολογήθηκαν, ως όφειλαν και οφείλουν, αλλά επιχείρησαν να εμφανιστούν ως …τιμητές προκαλώντας και το κοινό αίσθημα, αλλά και την κοινή λογική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι παρεμβάσεις του υπάλληλου της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννη Πάζιου, αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου.

Ο πρώτος εμφανίστηκε με ύφος …αυστηρό και προειδοποίησε για νέες προσφυγές στη δικαιοσύνη και για μια ακόμα φορά απείλησε ακόμα και δημόσιους λειτουργούς!

Ο δεύτερος επανεμφανίστηκε προκλητικά, προκειμένου να εκφράσει θέσεις που δεν απηχούν την πλειοψηφία εκείνων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, του συνόλου ή έστω της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών του κλάδου δηλαδή.

Αμετανόητοι και οι δύο, επιχείρησαν να εμφανιστούν ως «θύματα» του «κακού» Υπουργείου, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι θύτες μιας ανεπανάληπτης ήττας.

Πολιτικά αλαζόνες ως το τέλος, θεωρούν ότι ο αγροτικός και ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού μπορεί να πειστεί από τις αστειότητες που περιφέρουν ως «επιχειρήματα».

Βυθισμένοι επικίνδυνα στην πολιτική τους αφέλεια, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το ζήτημα ως ένα θέμα που απασχολεί τις κοινές τους ιδιωτικές παρέες.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Εντελώς διαφορετική τακτική από τους πιο πάνω ακολουθούν οι δύο έτεροι υπεύθυνοι των εξελίξεων, οι δύο βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, οποίοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα στήριξαν πολιτικά την επιλογή της προσφυγής στο ΣτΕ.

Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής, δεδομένου ότι μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν είχαν αντιδράσει δημόσια.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες, καθώς είναι βέβαιο ότι και οι δυο θα τοποθετηθούν δημόσια για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν οι δύο βουλευτές θα συνεχίσουν να παρέχουν πολιτικό άλλοθι σε εκείνους που οδήγησαν σε αδιέξοδα, αν θα συνεχίσουν για ψηφοθηρικούς λόγους να στηρίζουν καταστροφικές επιλογές και αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο θέατρο του παραλόγου, εμφανιζόμενοι δήθεν να αμφισβητήσουν αποφάσεις της κυβέρνησης που οι ίδιοι στηρίζουν.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Αγκαλιά» με την πρώτη θέση η εθνική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκτέλεσαν άνδρα τα ξημερώματα στα Πετράλωνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Τα πρώτα αγροδιατροφικά προϊόντα με πιστοποιητικό για την αντιοξειδωτική δράση τους: Λάδι, ελιές και κορινθιακή σταφίδα στη λίστα

Nέο και ισχυρότερο πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και μεσογειακή διατροφή, το εμπόριο, την εθνική παραγωγή και οικονομία αποκτούν πλέον τα κύρια ελληνικά αγροτοδιατροφικά

Βασιλόπουλος για ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας: Αναμένουμε από το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δούμε πραγματικά την προστασία του προϊόντος

Στο ζήτημα της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του

Δείτε επίσης