Παρέμβαση της παράταξης Τατούλη για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: Μύδροι κατά Μαντά – Λαμπρόπουλου και Νίκα – Σοβαρές αιχμές για την Ένωση Μεσσηνίας

/

Την αντίδραση των τριών Περιφερειακών Συμβούλων Μεσσηνίας της «Νέας Πελοποννήσου» (Ντ. Νικολάκου, Αντ. Μπούζα, Απ. Γκούνη) προκάλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, οι οποίες σχετίζονται με το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα τρία στελέχη της παράταξης Τατούλη εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον των βουλευτών Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λαμπρόπολου και Περικλή Μαντά, καθώς γίνεται λόγος για «επαναστάτες» που «αυτογελοιοποιούνται και αυτοαναιρούνται συνεχώς».

Παράλληλα, ασκούν σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο κατηγορούν ότι «προσπαθεί να παρουσιαστεί ως “Τσε Γκεβάρα” που θα αγωνιστεί για την προστασία του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας».

Επιπλέον, οι εκ Μεσσηνίας Σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μέχρι τώρα διαχείριση του ζητήματος και σημειώνουν ότι «η λύση του προβλήματος που αφορά το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας δεν θα προέλθει από δικαστικές αποφάσεις, ούτε των Ελληνικών ούτε των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης καλούν την Ένωση Μεσσηνίας να καταγγείλει «την ψεύτικη και ύπουλη πολιτική στάση κάποιων που θέλουν να παρουσιάζονται ως “φίλοι” και “συμπαραστάτες” τους ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση».

Το …κάλεσμα των στελεχών της παράταξης Τατούλη στην Ένωση Μεσσηνίας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θέτει επί τάπητος το ζήτημα της παράδοξης πολιτικής συμμαχίας μεταξύ στελεχών και υπαλλήλων της Ένωσης με τον Γ. Λαμπρόπουλο, τον Π. Μαντά, αλλά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το σήριαλ του εμπαιγμού απέναντι στους Μεσσήνιους παραγωγούς ελιάς Καλαμάτας συνεχίστηκε με τη Σαββατιάτικη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεωργαντά σύμφωνα με την οποία κατακυρώθηκε εκ νέου η ονομασία «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON». Ουσιαστικά η απόφαση του κυρίου Υπουργού βάζει ταφόπλακα στην υπόθεση ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 με τον κ.Γεωργαντά (πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες), μας ενημέρωσαν θριαμβολογώντας ότι ο Υπουργός τους υποσχέθηκε πως θα δοθεί λύση για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», λαμβάνοντας υπ’όψιν του την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα είναι προς όφελος των Μεσσήνιων παραγωγών και πως θα αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την επέκταση του.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» κρατώντας σοβαρή και υπεύθυνη στάση από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στους έξαλλους πανηγυρισμούς των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.Περικλή Μαντά και κ.Ιωάννη Λαμπρόπουλου καθώς και στα μεγάλα ψέματα και στα πολιτικά παιχνίδια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στους «χουλιγκανισμούς» του κ.Στάθη Αναστασόπουλου.

Μετά την τελευταία αρνητική εξέλιξη ο κ.Νίκας με  σημερινή ανακοίνωση του προσπαθεί να παρουσιαστεί ως «Τσε Γκεβάρα» που θα αγωνιστεί για την προστασία του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας». Ο κ.Νίκας θεωρεί ότι οι πολίτες, οι φορείς και οι παραγωγοί της Μεσσηνίας έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασαν ότι ο ίδιος ήταν βασικός αρνητής της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε κατόπιν συλλογής υπογραφών από τα μέλη της Αντιπολίτευσης.

Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα έχοντας εγκαταλείψει εντελώς τον πρωτογενή τομέα οδηγήθηκε ακόμα μία φορά σε μία μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του υπεύθυνοι για τον πρωτογενή τομέα,  αποποιούμενοι τις δικές τους ευθύνες ότι για όλα φταίνε οι Υπουργοί, αποδεικνύει το ανίσχυρο πολίτικο προφίλ τους, αφού από τη μία κατηγορούν τους Υπουργούς και από την άλλη δηλώνουν «φίλοι» της Κυβέρνησης.

Η ανικανότητα, η αδιαφορία, η έλλειψη διεκδίκησης και η ένδεια προτάσεων και λύσεων του κ.Νίκα πληρώνεται ακριβά από τους Μεσσήνιους και Πελοποννήσιους παραγωγούς.

Στο πλευρό του «αγωνιστή» Νίκα εμφανίζονται και οι «επαναστάτες» Περικλής Μαντάς και Ιωάννης Λαμπρόπουλος, όπου βρισκόμενοι σε δεινή πολιτική θέση αυτογελοιοποιούνται και αυτοαναιρούνται συνεχώς.

Η λύση του προβλήματος που αφορά το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» δεν θα προέλθει από δικαστικές αποφάσεις, ούτε των Ελληνικών ούτε των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Η λύση του προβλήματος αφορά καθαρά την πολιτική βούληση της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Καλούμε τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», το Σύλλογο υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ «ΣΥΜΕΠΟΠ» και τους φορείς που προσπαθούν να προστατεύσουν και να διαφυλάξουν την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»  να καταγγείλουν την ψεύτικη και ύπουλη πολιτική στάση κάποιων που θέλουν να παρουσιάζονται ως «φίλοι» και «συμπαραστάτες» τους ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσία: 22 χρόνια κάθειρξη στον πρώην δημοσιογράφο Ιβάν Σαφρόνοφ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επικοινωνία Χρυσομάλλη – Γεωργαντά για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας: Οι απαντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και οι θέσεις του βουλευτή Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον