Το πάθημα δεν έγινε μάθημα: Αμετανόητοι Λαμπρόπουλος και Μαντάς για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας – Επαναστατική γυμναστική από αυτοδιοικητικούς του Νομού

/

Κανένα απολύτως μάθημα δεν πήρε η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της Μεσσηνίας, αναφορικά με τις εξελίξεις για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Αντιθέτως, σημαντικό τμήμα του πολιτικού προσωπικού του Νομού δείχνει ότι όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται ότι οι χειρισμοί του προηγούμενου διαστήματος ήταν αποτυχημένοι και αναποτελεσματικοί, αλλά επιμένει στην επαναστατική γυμναστική, για να κρύψει τις ευθύνες του, αλλά και να «χαϊδέψει» αυτιά στο εσωτερικό του Νομού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Εκείνοι που πρώτοι στήριξαν τους χειρισμούς που οδήγησαν στην επαναφορά της απόφασης Αποστόλου, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, είναι εκείνοι που «σέρνουν τον χορό» της πολιτικής υποκρισίας, καθώς παραμένουν αμετανόητοι, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τη Δευτέρα.

Επιπλέον, κάτι που είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, οι δύο βουλευτές όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, αλλά εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν επιλογές, όπως η προσφυγή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, που μπορεί να αποδειχθούν ακόμα πιο καταστροφικές για τη Μεσσηνία!

Διάβασε και αυτό: Επικίνδυνοι και μοιραίοι μέχρι τέλους: «Νταηλίκια» από την Ένωση Μεσσηνίας – Προκλητική επανεμφάνιση Ξυγκώρου – «Κρύβονται» Λαμπρόπουλος και Μαντάς

Διάβασε και αυτό: Έγκλημα και τιμωρία για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: Ένωση Μεσσηνίας – Γ. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς οι υπαίτιοι της ήττας

Η ανακοίνωση του Γιάννη Λαμπρόπουλου:

Η ανακοίνωση του Περικλή Μαντά:

Δυστυχώς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε μια μονοδιάστατη, αποσπασματική και βλαπτική ενέργεια κατά των Ελλήνων παραγωγών ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, επαναφέροντας σε ισχύ την απαράδεκτη “απόφαση Αποστόλου” που μόλις πριν τρεις μήνες ακυρώθηκε από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας.

Παρά τις διαρκείς και συστηματικές μας προσπάθειες, με τη νέα αυτή απόφαση το ΥπΑΑΤ προτίμησε να κλείσει κάθε συζήτηση και να επαναφέρει αιφνιδιαστικά τον όρο “Καλαμάτα” ως συνώνυμο της ποικιλίας “Καλαμών”, υπονομεύοντας όμως έτσι τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών, δυναμιτίζοντας τη δυναμική των γνήσιων ΠΟΠ προϊόντων και χωρίς να ορίζει τους κανόνες χρήσης των ονομασιών, όπως όφειλε να πράξει βάσει του άρθρου 42 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) 1151/2012, το οποίο επικαλείται. Με την επιλογή αυτή το υπουργείο ακυρώνει στην πράξη τις προσπάθειες της μεσσηνιακής πλευράς για επέκταση της ζώνης ΠΟΠ στους όμορους νομούς, για θωράκιση του ΠΟΠ έναντι των ξένων προϊόντων και για εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών του, έτσι ώστε να στηριχθεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι εξαγωγές. Ταυτόχρονα με τη στάση αυτή το υπουργείο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα απέναντι στα συμφέροντα της Μεσσηνίας και των τοπικών παραγωγών, υιοθετώντας μια θέση που υποσκάπτει τις προοπτικές αυτού του μοναδικού και ιδιαίτερου προϊόντος της μεσσηνιακής γης, το οποίο φέρει άλλωστε το όνομα της πρωτεύουσας του νομού μας.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει να υπάρξει ανοικτός και ειλικρινής διάλογος με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των πλευρών και με την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι αυτό δεν κατέστη δυνατόν, παρά την εκπεφρασμένη μας βούληση και παρότι από την αρχή διατυπώσαμε ξεκάθαρα τόσο τις θέσεις μας, όσο και τη θετική μας διάθεση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Και έτσι, αντί για μια ώριμη, θεσμική και εθνική λύση, οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιαστικές και αποσπασματικές ενέργειες που παραβιάζουν κάθε έννοια συμπόρευσης και συνεργασίας, καταστρατηγώντας το πλαίσιο εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να περιβάλλει ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό ζήτημα όπως αυτό της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Παρά τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τους μεσσηνιακούς φορείς, οφείλουμε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στον σκοπό μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα κάθε Μεσσήνιου και κάθε Έλληνα παραγωγού, όπως άλλωστε κάνουμε από την αρχή. Είναι αυτονόητο ότι η απόφαση αυτή θα μελετηθεί διεξοδικά, τόσο σε νομικό επίπεδο, εθνικό και ευρωπαϊκό, όσο και σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό, με στόχο την εξάντληση κάθε μέσου που η δημοκρατία μας παρέχει. Για τον σκοπό αυτό ήδη ζήτησα να ενημερωθώ μέσω της Βουλής για τις σχετικές υπηρεσιακές εισηγήσεις, τα έγγραφα και την επίσημη αλληλογραφία στα οποία βασίστηκε η τελευταία απόφαση του ΥπΑΑΤ.

Στον βαθμό που προσωπικά με αφορά, θα συνεχίσω να προασπίζομαι την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας απέναντι σε κάθε υπονόμευση και κάθε μεθόδευση απ’ όπου και αν προέρχεται, στηρίζοντας τα συμφέροντα της Μεσσηνίας όπως άλλωστε πράττω από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

Πλειοδοσία από αυτοδιοικητικούς

Όπως οι Λαμπρόπουλος – Μαντάς, έτσι και οι αυτιοδιοικητικοί του Νομού, δυστυχώς, έπραξαν το απολύτως αναμενόμενο, καθώς δεν έχασαν τη …λαμπρή ευκαιρία που είχαν μπροστά τους, σε προεκλογικό χρόνο μάλιστα, να γνωστοποιήσουν το …αγωνιστικό τους φρόνημα:

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Νίκα:

Η ανακοίνωση του Θανάση Βασιλόπουλου:

Η ανακοίνωση του Γιώργου Αθανασόπουλου:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την ερχόμενη Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ανδρουλάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνική μπάσκετ: Κέρδισε τη Μεγάλη Βρετανία με πρωταγωνιστές Σλούκα και Παπαγιάννη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Επίσκεψη του Μίλτου Χρυσομάλλη στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό

Με τη Διευθύντρια και τους διδάσκοντες του Ειδικού Σχολείου της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί