ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: Αποκλεισμένες οι επιχειρήσεις του κλάδου από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ένα ιδιότυπο αποκλεισμό αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή – επεξεργασία – τυποποίηση και εμπορία ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, εκείνοι δηλαδή που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το προϊόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μητρώο Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή – επεξεργασία – συσκευασία και εμπορία ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας διαθέτουν ενεργή πιστοποίηση πάνω από 10 επιχειρήσεις στον Νομό.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι αυτές που απορροφούν το προϊόν, έχουν άμεσους συνεργάτες τους παραγωγούς του Νομού, απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους στις περιοχές που δραστηριοποιούνται, έχουν σημαντική συνεισφορά στις εξαγωγές προϊόντων της Μεσσηνίας, κυρίως, αποτελούν ενεργούς κρίκους στην αλυσίδα της αγοράς, γνωρίζουν δηλαδή από πρώτο χέρι τι χρειάζεται το προϊόν, προκειμένου να κατακτήσει υψηλότερη θέση σε αυτές.

Και όμως, αυτές οι επιχειρήσεις, αυτές που συνιστούν τον επιχειρηματικό κλάδο του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, δεν συμμετέχουν στην κουβέντα που εξελίσσεται στο Νομό για το μέλλον του προϊόντος!

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η κυρίαρχη ευθύνη για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας ανήκει στη διοίκηση του θεσμικού εκπροσώπου τους, στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Παρότι οι επιχειρήσεις αυτές ανήκουν στα μητρώα του ποτέ δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, περιφέρεται από σύσκεψη σε σύσκεψη και από τηλεόραση σε τηλεόραση εκφράζοντας άποψη επί του θέματος, υιοθετώντας θέσεις και προτάσεις, ερήμην όμως εκείνων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Το ερώτημα «ποιόν εκφράζουν οι θέσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας;» είναι πλέον εύλογο και καθόλου ρητορικό.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Όση ευθύνη έχει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, άλλη τόση έχει και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Γκούμας.

Ο κ. Γκούμας ούτε έχει στηλιτεύσει επαρκώς, ούτε έχει αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να μπει «φρένο» στους χειρισμούς μιας διοίκησης, η οποία αγνοεί επιδεικτικά τα μέλη της σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όσο αυτό του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Παρότι ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της μεταποίησης και των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, παρότι γνωρίζει άριστα τα ζητήματα του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας δεν έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή, ώστε να ακουστεί η φωνή των συναδέλφων του μέσω του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Calcionews24: «Ο Μπακαγιόκο στον Ολυμπιακό έως τον Ιανουάριο και μετά Νότιγχαμ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 410 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος» για έργα και δράσεις την περίοδο 2021 – 2027

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ