Δήμος Καλαμάτας: Ξεκινούν οι διαδικασίες σύνταξης του στρατηγικού σχεδιασμού για τις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης

/

Στη Β’ Φάση της Ευρωπαϊκής Αποστολής των «100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης μέχρι το 2030» εισέρχεται ο δήμος Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συνταχθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, προκειμένου ο Δήμος να υπογράψει έως τα τέλη του 2023 το Κλιματικό Συμβόλαιο με την Ε.Ε..

Για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημέρωσε τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει ο δήμος.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η βάση του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η πρόταση που κατατέθηκε και αξιολογήθηκε θετικά από την Ε.Ε. κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί το σύνολο των ανθρώπων που κατά τη φάση διεκδίκησης συμμετείχαν σε Άξονες και Θεματικές Ενότητες, είτε ως επικεφαλής ομάδων, είτε ως μέλη, καθώς και όσοι επιθυμούν να μπουν σήμερα στις ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Η Β’ Φάση θα προχωρήσει με την ομάδα Συντονισμού, με εξωτερικούς συνεργάτες, τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα με τα οποία έχει αναπτυχθεί συνεργασία, την Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και την Ομάδα Παρακολούθησης Προγραμμάτων και Προτάσεων.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμάτας, προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας «Αειφόρος Πόλη», η σύσταση του οποίου συνδέεται με την επιλογή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Costa Navarino: Μεγάλη αύξηση του τζίρου αναμένεται το 2022 – Στο 85% η πληρότητα του νέου ξενοδοχείου «W» – Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια για τις επόμενες επενδύσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγικό θάνατο βρήκε 5χρονο αγόρι στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον