Περιοδεία του πρωθυπουργού στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ

Εντυπωσιακές ασκήσεις για τη διάσωση ομήρων και τη σύλληψη τρομοκρατών, από την Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά του Λιμενικού Σώματος και μία έφοδο σε λεωφορείο, όπου δράστης κρατούσε ομήρους τους επιβάτες από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Η πρώτη άσκηση πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου Εμπορικής Ναυτιλίας. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης και η ηγεσία του λιμενικού σώματος, εκεί όπου όλοι μαζί είδαν «ζωντανά» την επιχείρηση της διάσωσης των δύο ομήρων και την ετοιμότητα της ομάδας.

Η δεύτερη άσκηση έλαβε χώρα στο περίπτερο της ΕΛΑΣ, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου ο κ.Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Σκούμα, την προσπάθεια της ΕΜΑΚ να μπει στο λεωφορείο, να συλλάβει τον δράστη και να απελευθερώσει τους επιβάτες.

Παράλληλα, όμως, έγινε η επίδειξη και μίας άλλης ομάδας τεσσάρων ανδρών της ΕΚΑΜ οι οποίοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό και σε άρτιο συντονισμό, καταρριχήθηκαν από τον πύργο του ΟΤΕ με ειδικά σχοινιά από ύψος 40 μέτρων.

Οι ασκήσεις του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛΑΣ κέντρισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο του πρωθυπουργού αλλά και των πρωινών επισκεπτών της ΔΕΘ, που είδαν τις δύο πλήρως εξοπλισμένες ομάδες να φέρνουν εις πέρας τις αποστολές ετοιμότητας.

Η επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Στο περίπτερο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τον υποδέχτηκε ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής,, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα εν εξελίξει έργα σε όλη την επικράτεια.

Στο ίδιο περίπτερο ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για ολιγόλεπτη συνάντηση με το νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης πηγαίνουν καλύτερα με τη στήριξη του υπουργού κ.Καραμανλή και πως σχεδιάζονται δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης.

Στα περίπτερα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης, Απασχόλησης και Ανάπτυξης

Ο κ. Μητσοτάκης, πέρασε επίσης από το περίπτερο του υπουργείου Υγείας εκεί όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, ενώ ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Προσωπικός γιατρός για όλους».

Στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον υποδέχτηκε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, ενώ στο περίπτερο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΙΠΑ – ΟΑΕΔ) τον συνόδευσαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Πρόεδρε, ελάτε κι από δω», του είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, προσκαλώντας τον στον χώρο του περιπτέρου του υπουργείου Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό να σπεύδει να χαιρετίσει όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο περίπτερο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία του υπουργού, Νότη Μηταράκη, ο κ.Μητσοτάκης παρακολούθησε ένα βίντεο για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων στον ‘Εβρο με drone,, το οποίο θα εντοπίζει με μεγάλη ακρίβεια αντικείμενα και ανθρώπους.

Ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, τον υποδέχτηκε στο περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης και ο κ.Μητσοτάκης πέρασε τόσο στο σταντ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας όσο του προγράμματος για τη Δίκαια Αναπτυξιακή Μετάβαση 20221 -2027.

Ο πρωθυπουργός, έκανε μία στάση και στο περίπτερο της ΚΕΔΕ, εκεί όπου τον περίμενε ο πρόεδρος, Δημήτρης Παπαστεργίου και άλλοι δήμαρχοι, ενώ μεταξύ άλλων επισκέφτηκε τα περίπτερα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του CERN.

Επίσης, είχε μία σύντομη κουβέντα για την πορεία των εμβολιασμών στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάχτυλο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας.

Γήπεδο ζήτησαν από τον Ηρακλή

Μια πλακέτα, ως επίτιμο μέλος του Ηρακλή, χάρισαν οι «κυανόλευκοι» στον πρωθυπουργό με αφορμή την παρουσία του στην 86η ΔΕΘ. Οι διοικούντες του “Γηραιού” βρήκαν την ευκαιρία να του δείξουν τα σχέδια για το νέο γήπεδο στην περιοχή Χορτατζήδες και να του παραδώσουν την προμελέτη του γηπέδου.

Ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε μπροστά σε μικρούς μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας Future Lab, οι οποίοι εκτός του ότι εξήγησαν το έργο τους για γρήγορη φόρτωση και εκφόρτωση κοντέινερ με μία δεξαμενή νερού, του έκαναν δώρο και μία μπλούζα με το λογότυπο της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρωθυπουργού αρκετοί πολίτες του ζητούσαν να βγουν μία σέλφι μαζί του. Μέλη της «Εθνικής Αρτοποιών Ελλάδος» του δώρισαν ένα ψωμί και μία στολή μαγειρικής με το όνομά του, έκανε μία στάση για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», ενώ για μία ακόμη χρονιά δοκίμασε τη θεσσαλονικιώτικη μπύρα «Νύμφη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, στηρίξαμε τις επιχειρήσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ουκρανικός στρατός προωθήθηκε «σε βάθος χιλιομέτρων» σε πολλά μέτωπα στον νότο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ