Πόλο: Πέμπτη στην Ευρώπη η Εθνική ανδρών

10 Σεπτεμβρίου 2022

Με νίκη ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 10-8 της Γαλλίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

Οι “τρικολόρ” πέτυχαν το πρώτο γκολ του ματς, αλλά η εθνική με τρία αναπάντητα τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε το προβάδισμα και μαζί τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας να προηγηθεί 7-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Αν και είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα στον αντίπαλο φουνταριστό (Τομά Βερνού), η ελληνική ομάδα είχε 5/5 στον παίκτη λιγότερο και κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, δείχνοντας σαφώς πιο “διαβασμένη” σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στους Γάλλους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική επίθεση “μπλόκαρε”, ο Φοντανί ανέβασε πολύ την απόδοσή του (απέκρουσε μάλιστα και πέναλτι του Παπαναστασίου), αλλά η άμυνα συνέχισε να είναι αποτελεσματική και η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τα τρία γκολ, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-2, 1-3
 
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μαριόν-Βερνού (περιφέρεια), 1-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 2-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 3-1 Δερβίσης (μπάσιμο), 3-2 Βερνού (φουνταριστός), 4-2 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 5-2 Κάκαρης (π.π.), 6-2 Παπαναστασίου (π.π.), 7-2 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 7-3 Μπιορτς (μπάσιμο), 7-4 Κρουσιγιά (περιφέρεια), 8-4 Δερβίσης (περιφέρεια), 8-5 Καζ (π.π.), 9-5 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 9-6 Μαριόν-Βερνού (περιφέρεια), 10-6 Κάκαρης (φουνταριστός), 10-7 Καζ (π.π.), 10-8 Καζ (π.π.).
 
Η εθνική είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.
 
Η Γαλλία είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο
 
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Σκουμπάκης, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, ενώ στα 55΄΄ αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Παπαναστασίου.
 
Διαιτητές: Γκόμεζ (Ιταλία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής, Γκίλλας, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης
ΓΑΛΛΙΑ (Φλοριάν Μπριζό): Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ, Καζ 3, Βερνού 1, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορτς 1, Μαρζουκί, Κανόν, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί
 
** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν ο Μανώλης Σολανάκης και ο Νίκος Κοπελιάδης.

** Λίγο νωρίτερα, το Μαυροβούνιο νίκησε 14-11 τη Γεωργία, κατέκτησε την έβδομη θέση και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, το 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θάνος Πλεύρης: Επεκτείνεται το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Eurobasket: «Καθάρισε» στο τέλος η Σλοβενία (88-72 το Βέλγιο) και προκρίθηκε στους «8»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης