Δήμος Πύλου – Νέστορος: Παρουσία της πρέσβειρας Ν. Αφρικής τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιώργου Μπίζου στο Βασιλίτσι

/

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός σημαντικού Έλληνα και Μεσσήνιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (13/9) στο Βασιλίτσι της Κορώνης, τόπο καταγωγής του Γιώργου Μπίζου.

Ο Γιώργος Μπίζος γεννήθηκε το 1928 στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναδεικνύεται σε μεγάλη νομική φυσιογνωμία. Είχε τιμηθεί από δεκάδες οργανισμούς σ’ όλο τον κόσμο για την προσφορά του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας. Έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Πύλου – Νέστορος σημειώνεται:

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του νομικού – ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργου Μπίζου θα γίνουν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου (19:30) στη γενέτειρά του, το Βασιλίτσι της Κορώνης, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλιτσιωτών “Η Φανερωμένη”.

Τη δαπάνη για την προτομή – την οποία φιλοτέχνησε ο Κώστας Δούσης – ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, η πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής στην Ελλάδα κυρία Beryl Rose Sisulu, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και της οικογένειας.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση κατά 6,26% σημείωσε ο αριθμός των θανάτων στη χώρα τις πρώτες 30 εβδομάδες εφέτος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Όφενμπαχ – Ένας νεκρός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ