Ουκρανία: «Δύσκολη» η κατάσταση στο μέτωπο, παραδέχεται ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ

Ένας από τους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ντένις Πουσίλιν, παραδέχτηκε σήμερα ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» στο μέτωπο, λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κρατούν καλά».

Η δήλωση αυτή έγινε αφού ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στην περιοχή του Χαρκόβου, αλλά επίσης και στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο αντίπαλος προσπαθεί να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές», είπε ο Πουσίλιν στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, κάνοντας λόγο για «μαζικούς βομβαρδισμούς».

Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» αναφέρθηκε επίσης σε επιθέσεις των Ουκρανών στην πόλη Λιμάν. Η κατάσταση, αν και «δύσκολη», παραμένει «υπό έλεγχο», υποστήριξε, λέγοντας ότι οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις «προωθούνται σε ορισμένες ζώνες», χωρίς να τις κατονομάσει.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε ζώνες που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί κοντά στο Χάρκοβο και στους τομείς του Κουπιάνσκ και του Ιζιούμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανάσα» για το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σταθερή μείωση των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό – Μόλις 6 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ