Απανωτές «σφαλιάρες» για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: «Άδειασμα» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε Λαμπρόπουλο

Μετά τον Μάκη Βορίδη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, υπερασπίστηκε την απόφασή για το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, δείχνοντας ότι η κυβερνητική γραμμή για το ζήτημα εκτός από ενιαία είναι και αταλάντευτη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας ο κ. Γεωργαντάς σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, που είχε ως θέμα τις πιστώσεις για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας και να «αδειάσει» τον «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος μαζί με τον κ. Μαντά έχουν στηρίξει τις καταστροφικές επιλογές της Ένωσης Μεσσηνίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε:

Βεβαίως και ένας Βουλευτής έχει την απόλυτη νομιμοποίηση να εκφράσει τη βούληση των συμπατριωτών του και τις θέσεις τους, αλλά ακόμα περισσότερο πρέπει να δεχτούμε ότι ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κάθε Υπουργός, αλλά εν προκειμένω ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει μια ευθύνη και μια υποχρέωση να προστατέψει ένα εθνικό προϊόν. Νομίζω σε αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή η απόφαση. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε περισσότερο το επόμενο διάστημα με όποιους θεωρούν ότι δεν είναι σωστή η απόφαση. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα προστατευθεί και το ΠΟΠ και το μη ΠΟΠ προϊόν.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα Αγροτικοί Σύλλογοι από την Λακωνία, την Αρκαδία την Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιώτιδα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα ρυθμιστική απόφαση και καλούν τους φορείς της Μεσσηνίας να λάβουν μέρος σε διάλογο που θα αφορά τα ουσιαστικά προβλήματα της καλλιέργειας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:


ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Εκδήλωση μνήμης για τα 36 χρόνια από τους σεισμούς του 1986 – Συγκινητικές στιγμές με τον πατέρα μωρού που είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ρούντι Φερνάντεθ υπέγραψε την πρόκριση της Ισπανίας στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στη ΣΥΚΙΚΗ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ: Γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων υποσχέθηκε ο Λυκουρέντζος – 1.100 αιτήσεις από παραγωγούς σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Μεσσήνης

Τις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο πρόεδρος του