86η ΔΕΘ: Ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας σε εκδήλωση της ΡΑΕ για την πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα

/

Ομιλία σε ενεργειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η εκδήλωση είχε ως τίτλο: «Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα. Οι Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030”».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η συνεργασία έως σήμερα με την Πολιτεία για το ζήτημα της Κλιματικής Ουδετερότητας είναι σε υψηλό επίπεδο.

Όπως επίσης υψηλό θεωρώ είναι και το επίπεδο συνεργασίας με τους συναδέλφους στην Αυτοδιοίκηση και αναφέρομαι κυρίως στους Δημάρχους των πόλεων που έχουμε επιλεγεί στην Ευρωπαϊκή Αποστολή. Είναι βέβαιο ότι οι έξι πόλεις δημιουργώντας ένα Δίκτυο και έχοντας την απαραίτητη υποστήριξη από την Πολιτεία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά που σχεδιάζουμε.

Χρειαζόμαστε ευελιξία, ταχύτητα, συνέργειες και υποστήριξη. Οι πολιτικές για την επίτευξη του στόχου της Κλιματικής Ουδετερότητας, η συμμετοχή των έξι πόλεων της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, πρέπει και αποτελεί μια υπόθεση εθνική. Και ως τέτοια οφείλουμε όλοι να την αντιμετωπίσουμε.

Εμείς από την πλευρά των πόλεων, το Κράτος, η επίσημη Πολιτεία μέσα από τα Υπουργεία, τους Οργανισμούς, τις Υπηρεσίες της. Και στο τέλος όλοι μαζί, προκειμένου η κάθε πόλη, να μπορέσει να εφαρμόσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό, να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα την οδηγήσουν στις επόμενες δεκαετίες και συνάμα να προσφέρουμε όλοι εμείς καλές πρακτικές, τεχνογνωσία, σχέδια και αν θέλετε την προστιθέμενη εκείνη αξία συμβάλλοντας με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις της η κάθε πόλη στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας».

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Mission για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, Χρ. Νικολαΐδης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ. Ανδρέας Πουλλικάς, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Ψυχογυιός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ και ο δήμαρχος Λευκωσίας, Νίκος Νικολαΐδης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιτούδης: «Ομάδα με αυτοματισμούς και χημεία η Γερμανία»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον