Εκτεθειμένος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: Υπέρ της απόφασης Γεωργαντά για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας οι εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού λέει η ΠΕΜΕΤΕ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), σχετικά με τη στάση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Π.Ε. Μεσσηνίας στο ζήτημα που αφορά το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου της ΠΕΜΕΤΕ, με αφορμή την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη στάση που τήρησαν οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας μέχρι να φτάσουμε στη νέα απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ρυθμίζεται το πλαίσιο των εξαγωγών του προϊόντος.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δελτίο τύπου οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας όχι απλά συντάχθηκαν, αλλά στήριξαν με σθένος τις ενέργειες της ΠΕΜΕΤΕ!

Η αναφορά στην στάση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Π.Ε. Μεσσηνίας:

Η αναφορά της ΠΕΜΕΤΕ στις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και τις θέσεις τους, σχετικά με το ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα του προέδρου του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου, ο οποίος εμφανίζεται σε συσκέψεις με θεσμικούς φορείς και εκφράζει απόψεις που δεν αποτελούν θέσεις των μελών του επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο.

Ουσιαστικά, η αναφορά της ΠΕΜΕΤΕ, αποδεικνύει ότι επί ενός κρίσιμου ζητήματος για τη Μεσσηνία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αποκλείει τον επιχειρηματικό κόσμο από τον διάλογο και ταυτόχρονα, χωρίς να έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση, εκφράζει θέσεις που κανείς δεν ξέρει τι και ποιους εξυπηρετούν.

Πρόκειται για μια εντελώς ξένη συμπεριφορά προς τα επιμελητηριακά ήθη, καθώς κανένας πρόεδρος κατά το παρελθόν δεν διέθετε το απαιτούμενο πολιτικό θράσος, που θα τον οδηγούσε στο να αγνοήσει επιδεικτικά εκείνους που εκπροσωπεί, τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρότι το ζήτημα του αποκλεισμού των επιχειρήσεων του κλάδου έχει αναδειχθεί με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του messiniapress, ούτε καν η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να εκφράσει δημόσια τις θέσεις της.

ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας: Αποκλεισμένες οι επιχειρήσεις του κλάδου από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

«Πόλεμος» στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΕΜΕΤΕ:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν δεν αποτελεί πλέον πραγματική δημοκρατία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή από τη πρώτη Κυριακή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένωση Μεσσηνίας: Αποκαλυπτική έκθεση ορκωτού λογιστή για τον …σωτήρα των αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας – Αμφιβολίες για τη συνέχιση της δραστηριότητας του Συνεταιρισμού

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση Μεσσηνίας εντοπίζει η Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Η