Με σημαντικούς προσκεκλημένους: Ξεκίνησε το πανελλήνιο συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων – Οι αναφορές Νίκα στην οικογένεια Καρέλια

16 Σεπτεμβρίου 2022

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 20ού Πανελλήνιου Συνεδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων, το οποίο πραγματοποιείται στην Καλαμάτα.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Στην εναρκτήρια εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας Τζίνα Καρέλια και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών Eλένη Τσαλδάρη, ενώ μεταξύ των των παρισταμένων ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργος Μπαμπινιώτης, κ.α. Υπενθυμίζεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ αυτών και ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Χθες, χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στον τίτλο του συνεδρίου «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη: Η μακρά διαμόρφωση της νεοελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας μέσα από τη σύγκρουση δύο οραμάτων», επισήμανε την «μεγάλη και αναντικατάστατη προσφορά του Λυκείου των Ελληνίδων, το οποίο κόντρα στους καιρούς αγωνίζεται να διατηρήσει τις παραδόσεις και την ιδιοπροσωπία μας ως έθνος, τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού, την γλώσσα μας -έννοιες που δέχονται πίεση τα τελευταία χρόνια».

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ο Π. Νίκας, παράλληλα, επισήμανε την γενικότερη προσφορά της οικογένειας Καρέλια, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, τόσο στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, όσο και στη χώρα μας γενικότερα, μιλώντας επίσης και για την διεθνώς γνωστή Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Τρίπολη ο Μάκης Βορίδης: Κρίσιμη σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρουσία όλων των δημάρχων της Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Θα τραβήξει σε διάρκεια ο πόλεμος στην Ουκρανία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δείτε επίσης