Κεντρική διαχείριση απορριμμάτων: Υποσχέσεις Νίκα για λειτουργία της μονάδας της Καλλιρρόης τον Δεκέμβριο – «Βγαίνει μπροστά» ο Βορίδης για το ζήτημα των χρεών των δήμων

/

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Καλλιρρόης (δήμος Οιχαλίας), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη για την πορεία της κεντρικής διαχείρισης (ΣΔΙΤ με ΤΕΡΝΑ).

«Γνωστοποιήθηκε, παράλληλα, ότι αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο η μεταβατική λειτουργία των δύο υπολειπόμενων μονάδων που προβλέπει η ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης -στην Σκάλα για την διαχειριστική ενότητα της Λακωνίας και στην Καλλιρρόη για την διαχειριστική ενότητα Μεσσηνίας και των αρκαδικών Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, με την τελευταία, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, να δίνει οριστική λύση στα οξυμένα προβλήματα των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η σύσκεψη στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Η παρουσία του κ. Βορίδη ήταν καταλυτική, προκειμένου να βρεθεί «κοινός βηματισμός» για το ζήτημα της κάλυψης της δαπάνης διαχείρισης από τους δήμους, καθώς δήλωσε ότι «αν χρειάζεται το υπουργείο να κάνει κάτι, να μπορέσουμε να διευκολύνουμε ώστε να γίνει».

«Ο υπουργός», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Περιφέρειας «ξεκαθάρισε ότι “πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα” και ότι η παρουσία του στη σημερινή σύσκεψη είναι “διευκολυντική”, εξηγώντας ότι αναμένει να ακούσει τις σκέψεις και τις απόψεις των δημάρχων σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει -ιδιαίτερα όσον αφορά στην δυσκολία ορισμένων δήμων να καλύψουν την δαπάνη διαχείρισης- τονίζοντας ότι “αν χρειάζεται το υπουργείο να κάνει κάτι, να μπορέσουμε να διευκολύνουμε ώστε να γίνει“».

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών στον Νομό: Στη Μεσσήνη ο Μάκης Βορίδης την ερχόμενη Τρίτη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΘ: Στο πλευρό του Τσίπρα ο Χαρίτσης στις συναντήσεις με εργαζόμενους και παραγωγικούς φορείς [φωτογραφίες]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον