Από τη Σμύρνη το 1922 στην Καλαμάτα το 2022: Συγκινητικές στιγμές κατά την υποδοχή της ιστορικής εικόνας της Παναγίας Ελεούσης [φωτογραφίες]

/

Στο πλαίσιο συμπληρώσεως εκατό ετών από την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή της Ιερής και Ιστορικής Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, η οποία μετεφέρθη από την Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ιερού Ναού Αναλήψεως.

Της υποδοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε δια θαλάσσης, προέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καρθαγένης κ. Μελέτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Ιερέων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή η Εικόνα έφτασε στο Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, όπου και εναποτέθηκε. Ακολουθήσε η τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας και η ενθρόνισή της.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ακολουθήσε η τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας και η ενθρόνισή της Εικόνας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τονίζοντας την άσβεστη φλόγα της πίστης και την προστασία των Ιερών Κειμηλίων αυτής, όπως έγινε με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης την οποία μετέφεραν μαζί τους στην Καλαμάτα για να τους χαριτώνει και να τους στηρίζει στις όποιες δοκιμασίες. Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αρχών και το λαό που συμμετείχαν στην υποδοχή, επαινώντας ταυτόχρονα τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο, τους συνεφημερίους του, καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στην Ενορία, καθώς και για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στην μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ενημέρωση για πρόσκληση εργατών γης από τρίτες χώρες ενόψει της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σοκ» στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ, 1-1 με τον ΟΦΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο