Χαρίτσης: Ο παρωχημένος νεοφιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μονόδρομος – Στην ΔΕΘ δείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος

/

«Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στην ΔΕΘ κοστίζει δημοσιονομικά όσο τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης. Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στην λογική τους» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο«NaftemporikiTV».

Και πρόσθεσε: «Το δικό μας πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με στήριξη του εισοδήματος, ελάφρυνση στοχευμένων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με τον πυρήνα της ακρίβειας, ρύθμιση των αγορών και φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν παραχθεί στην κρίση». «Αντίθετα, τα κυβερνητικά  μέτρα ανακυκλώνουν την κρίση, επιδοτούν την κερδοσκοπία και οδηγούν σε αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Η ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ- που έφτασε να σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας –ευθυγραμμίζεται με αυτό που γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι κρίσιμο το Δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του και στην Εθνική Τράπεζα όπου κατέχει το 40% στην μετοχική σύνθεση». «Οι τράπεζεςέχουν ανακεφαλαιοποιηθείτρεις φορές με χρήματα των φορολογούμενων. Πρέπει επιτέλους να παίξουν τον ρόλο τουχρηματοδότητης πραγματικής οικονομίας, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη» ξεκαθάρισε.

Τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να φτάσει σε όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Βλέπουμε ότι τα πρώτα 455 εκατ. από τα  12,8 δισ. των χαμηλότοκων δανείων θα πάνε σε μόλις 13 επιχειρήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των  επιχειρήσεων αποκλείεται ξανά».

«Απέναντι στον παρωχημένο νεοφιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη, που βλέπει την κρίση ως ευκαιρίαγια ιδιωτικοποιήσεις καιαπευθείας αναθέσεις, δείχνουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος με δημόσιο έλεγχο και σχέδιο», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοψία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα – Οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη Δ. Παπαγγελόπουλου – Ελ. Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ