Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

/

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον ορισμό νέων αντιδημαρχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στο «Διαύγεια» (βλέπε ολόκληρη στο τέλος), ορίζεται αντιδήμαρχος ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης.

Η θέση που καταλαμβάνει ο κ. Κανάκης θα είναι άμισθη και θα έχει την αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, της επιχειρηματικότητας, της προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, της συντήρησης και της βελτίωσης των υποδομών αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα θα έχει καθήκοντα που σχετίζονται με τη Δημοτική Ενότητα της Πύλου (εξέλιξη έργων, λειτουργία υπηρεσιών κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέση αντιδημάρχου, άμισθη και αυτή, καταλαμβάνει και ο Παναγιώτης Μιχαήλ, επίσης εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Κανάκη.

Η συνεργασία του κ. Κανάκη με την παράταξη του κ. Καρβέλα δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Πύλου – Νέστορος θα είναι σίγουρα και ο κ. Καρβέλας και ο κ. Καφαντάρης.

Ο κ. Κανάκης σε σχετική δήλωση που έκανε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση τόνισε ότι «η συνεργασία με τον Π. Καρβέλα θα φέρει φρέσκο αέρα αλλαγής», ενώ σχετικά με το ζήτημα της πορείας του συνδυασμού του μιλά για «διατήρηση της αυτοτέλειας της παράταξης».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η δήλωση του Ηλία Κανάκη:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνεται μια μάχη καθημερινά για να δοκιμαστούν ιδέες, οι αξίες μας και οι αρχές μας. Θα αγωνιστούμε για την οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από την συνεργασία με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Καρβέλα.

Είναι ένας αυτοδιοικητικός που έρχομαι από την κεντροαριστερά.

Η απλή αναλογική που υπερασπίζομαι θεσμοθετεί την ανάγκη συνεννόησης σε κάθε κύτταρο της κοινωνίας και πολιτικής ζωής. Ο τόπος μας για να πάει μπροστά χρειάζεται συναίνεση και συνεννόηση με τις υγιείς δυνάμεις, που υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κανένας πολιτικός χώρος, άλλωστε, δεν κατέχει από μόνος του την απόλυτη αλήθεια και τις απόλυτες λύσεις στα σημερινά σύνθετα ζητήματα. Γ

Γιατί να μην ενωθούν; Γιατί να μην δημιουργήσουν ένα καλό, ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας;

Πάντα υπερασπιζόμουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία πρέπει να είναι ανοιχτή στον δημοκρατικό διάλογο και στη διαμόρφωση συναινέσεων, καθώς και στην αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών. Όχι ευκαιριακά, ούτε με ιδιοτέλεια, αλλά μέσα στο πλαίσιο των αξιών και των πραγματικών μας αρχών. Με συνεργασία αλλά με διατήρηση της αυτοτέλειας της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση».

Η σύγκλιση με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο της ανάπτυξης, στην κάθαρση και στη διαφάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση και στη λήψη αποφάσεων, για την την στήριξη και την προστασία των εργαζομένων, αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Αυτή η πλατιά συνεργασία έχει μοναδικό γνώμονα στο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Η συνεργασία με τον Π. Καρβέλα θα φέρει φρέσκο αέρα αλλαγής μακριά από περιορισμούς για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική του δήμου μας.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ολόκληρη η απόφαση του δημάρχου Πύλου – Νέστορος:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Παρέμβαση του Παύλου Μπουζιάνη για το αντιπλημμυρικό με αιχμές εναντίον της δημοτική αρχής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έργο 18.900.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας: Το σχέδιο για την τοποθέτηση 47.000 ψηφιακών υδρομέτρων και το νέο δίκτυο ύδρευσης μήκους 26 χιλιομέτρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο δήμος Καλαμάτας: Βγάζει από τη …ναφθαλίνη την παράταξή του ο Βασιλόπουλος – Δυνατό «μπάσιμο» του Γ. Σπίνου – «Μπάχαλο» σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Σε κανονικούς προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται ότι έχει μπει ο δήμος Καλαμάτας, δεδομένου ότι έχει σημάνει «συναγερμός»

Καλαμάτα: Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του

Αναρτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών η διακήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για