Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

/

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Πύλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων 65 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο «NORDIC ANNA» σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε 82 άτομα, ενώ 3 άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο «KOOL BALTIC» σημαίας Λιβερίας.

Τα εν λόγω πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας το απόγευμα της Πέμπτης και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην θαλάσσια περιοχή που εντοπίστηκαν οι μετανάστες επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων 1 παραπλέον πλοίο και1 μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται 30 περίπου παιδιά. Οι σχετικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Λιμενικό προκαλούν σοκ, καθώς οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδιά είναι εξαιρετικά σκληρές. Το μόνο που μπορεί να μετριάσει το σοκ είναι η ανθρωπιά και η αγάπη, με την οποία οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Κεντρική φωτογραφία: Η ξύλινη βάρκα με τους μετανάστες

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λύση για να αποφευχθούν τα αδιέξοδα: Από τα Χανιά οι φυτοπροστατευτικές ουσίες για την τρίτη φάση της δακοκτονίας στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυξημένη αναμένεται η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στη Μεσσηνία – «Πονοκέφαλος» για τους αγρότες του νομού η έλλειψη εργατών γης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ