Ώρα να «πετάξει» πιο ψηλά: Πάνω από 96.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2022 – «Υψηλές πτήσεις» και τον Αύγουστο με 31.484 αφίξεις

/

Τα στοιχεία που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τον Αύγουστο δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό εξακολούθησαν να είναι αυξημένες, παρά το γεγονός ότι δεν έφτασαν τον αριθμό του προηγούμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, στο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» τον Αύγουστο αφίχθησαν 31.484 επιβάτες. Οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο (6.183), ακολουθεί η Γερμανία (6.183), η Ιταλία (4.203) και την πρώτη τετράδα κλείνει η Αυστρία με 3.150 αφιχθέντες.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Με τα στοιχεία του Αυγούστου προκύπτει ένα πρώτο συμπέρασμα για την επιβατική κίνηση ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, δεδομένου ότι πλέον είναι διαθέσιμα στοιχεία και για τους τρεις μήνες.

Συνολικά οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο φτάνουν τις 96.229. Τον Ιούνιο ανήλθαν σε 27.739, τον Ιούλιο σε 37.006 και τον Αύγουστο σε 31.484.

Η συγκεκριμένη «επίδοση» δείχνει ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επανήλθε δυναμικά σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διετία του κορονοϊού δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πορεία του, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η επιβατική κίνηση είναι μεγαλύτερη και από αυτή του 2019.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ωστόσο, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι υποδομές του αεροδρομίου δεν βοηθούν προκειμένου να γίνει το επόμενο βήμα, να καταστεί δηλαδή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένα σύγχρονος και μεγάλος αερολιμένας έτοιμος να υποδεχθεί πολλούς περισσότερους από 30.000 επιβάτες το μήνα.

Πλέον, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν είναι αν την επόμενη τουριστική σεζόν θα καταγραφούν μεγαλύτεροι αριθμοί επιβατών. Πλέον, το πραγματικό στοίχημα για το αεροδρόμιο έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που σχετίζονται με την αξιοποίησή του και την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνική Ομάδα: Ημέρα δοκιμών από τον Πογέτ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσκεψη Βασιλόπουλου στο έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής – «Οι εργασίες εξελίσσονται με καλύτερο ρυθμό», σημειώνει ο δήμος Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ