750 μαθητές εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας – «Κόπηκαν» 2 στους 3 παρότι είχαν πλήρη φάκελο – Στην αναμονή για επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

/

Στοιχεία που σχετίζονται με τους δικαιούχους των voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Καλαμάτας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας.

Ο Π. Δρούγας

Τα στοιχεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης.

Ο Β. Τζαμουράνης

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρούγας σημείωσε ότι voucher για τα ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας έλαβαν κανονικά 350 δικαιούχοι μαθητές, οι οποίοι ήδη παρακολουθούν τις δραστηριότητες των Κέντρων.

Ωστόσο, εκτός ΚΔΑΠ έμειναν 750 μαθητές, παρά το γεγονός ότι διέθεταν πλήρη φάκελο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 από τους δικαιούχους μαθητές έμειναν εκτός, καθώς δεν επαρκούν οι πόροι του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η ένταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι σύμφωνα με τον κ. Δρούγα ο αριθμός των μαθητών που έμειναν εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας το 2022 είναι διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2021.

Εν αναμονή χρηματοδότησης

Πλέον, προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να εξυπηρετηθούν όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά, ο δήμος Καλαμάτας έχει στρέψει το βλέμμα του στις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν σχέση με την αύξηση των πόρων του προγράμματος. Αν και εφόσον υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση θα γίνει προσπάθεια προκειμένου πολλοί από τους 750 μαθητές που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ να συμμετέχουν με την ιδιότητα του «επισκέπτη», όπως έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ προκαλεί το διαβιβαστικό της αστυνομίας για τον σοβαρό τραυματισμό του βρέφους στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ