Στη ΣΥΚΙΚΗ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ: Γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων υποσχέθηκε ο Λυκουρέντζος – 1.100 αιτήσεις από παραγωγούς σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Μεσσήνης

Τις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Παναγιώτη Παπαγεωργίου, και στελέχη της Οργάνωσης και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις ζημιές στην συκοπαραγωγή από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΥΚΙΚΗΣ η αξιακή ζημιά υπερβαίνει μεσοσταθμικά το ποσοστό του 70% και σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά και το ποσοστό του 90%.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης, ενημέρωσε πως οι εκτιμητές του Οργανισμού κινήθηκαν άμεσα και  θα ολοκληρώσουν σύντομα το εκτιμητικό τους έργο, ώστε να καταρτιστούν οι καταστάσεις των πορισμάτων και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις εντός του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση έγινε εκ νέου αναφορά στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας, ώστε να δημιουργηθούν νέοι και υγιείς συκεώνες, οι οποίοι θα είναι ανθεκτικότεροι στην κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε και το δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Γιώργο Αθανασόπουλο, στελέχη του δήμου, καθώς και του ΕΛΓΑ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι έχουν υποβληθεί1.100 δηλώσεις για ζημιές στα σύκα και περίπου 100 για ζημιές στις σταφίδες.

Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συνόδευσε στις επισκέψεις του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλή εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ στα εγκαίνια της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιώργος Γεωργαντάς: Στηρίζουμε το εθνικό και εμβληματικό προϊόν της ελιάς και του ελαιολάδου απέναντι στην κλιματική κρίση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη παραγωγών με Γεωργαντά για τη σταφίδα – «Αναζητήθηκαν τρόποι αποτελεσματικής στήριξης του προϊόντος και των παραγωγών», λέει το ΥΠΑΑΤ

Σύσκεψη με παραγωγούς σταφίδας και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος