Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο δήμος Καλαμάτας: Βγάζει από τη …ναφθαλίνη την παράταξή του ο Βασιλόπουλος – Δυνατό «μπάσιμο» του Γ. Σπίνου – «Μπάχαλο» σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

/

Σε κανονικούς προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται ότι έχει μπει ο δήμος Καλαμάτας, δεδομένου ότι έχει σημάνει «συναγερμός» σε πρόσωπα και συνδυασμούς που έχουν το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε 12 μήνες (Οκτώβριο 2023).

Το γεγονός που πυροδότησε τις εξελίξεις στο δήμο Καλαμάτας δεν είναι άλλο από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βασίλη Τζαμουράνη. Η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος» προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στην παράταξη της δημοτικής αρχής όσο και στις αντιπολιτεύσεις.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ήδη, προκειμένου να απαντήσει στον κ. Τζαμουράνη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέσυρε από τη ναφθαλίνη την παράταξή του, καθώς η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται από τα μέλη της. Η τελευταία παρέμβαση του συνδυασμού «Δημιουργική Πρωτοβουλία» είχε γίνει τον Αύγουστο του 2019, λίγους μήνες δηλαδή μετά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Μάϊος 2019). Έκτοτε η «φωνή» του συνδυασμού είχε σιγήσει, παρότι ο επικεφαλής της είχε δεσμευτεί για τον ενεργό της ρόλο.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζαμουράνη επισπεύδει τις εξελίξεις και στις αντιπολιτεύσεις. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά», Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος καλείται να ξεκαθαρίσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ή αν θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα Τζαμουράνη, με τον οποίο συζητά πολύ καιρό τώρα το ζήτημα της συγκρότησης κοινού μετώπου απέναντι στον Βασιλόπουλο, ή αν θα επιλέξει μια άλλη υποψηφιότητα.

Οι νέες υποψηφιότητες

Την ίδια στιγμή εξελίξεις σημειώνονται και στο πεδίο των νέων υποψηφιοτήτων, καθώς νέα πρόσωπα έχουν προστεθεί στη σχετική λίστα. Έτσι, μετά το σχετικό ενδιαφέρον του ιατρού, Ανδρέα Καραμπίνη, το οποίο έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος με δηλώσεις του, το ενδιαφέρον του Παύλου Μπουζιάνη, ο οποίος παραμένει επικριτικός έναντι της δημοτικής αρχής, στη λίστα προστέθηκε και ο Γιώργος Σπίνος. Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος αυτή τη φορά φαίνεται να εξετάζει πιο σοβαρά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, καθώς ήδη έχει προχωρήσει σε σχετικά ραντεβού με αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο δήμο Καλαμάτας ενόψει εκλογών φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τρικυμία στα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει επίσημα τον Θανάση Βασιλόπουλο, ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα υποψηφιότητα, που θα έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στους ψηφοφόρους και τα στελέχη της ΝΔ είναι ανοιχτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιπτώσεις Καραμπίνη, Μπουζιάνη και Σπίνου. Αν και εφόσον ένας εξ αυτών είναι υποψήφιος είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει τμήμα της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο ακόμα και σημαντικά στελέχη του κόμματος να διαχωρίσουν τη θέση τους από την επίσημη γραμμή.

Οι εξελίξεις στο δήμο Καλαμάτας φαίνεται ότι έχουν χωρίσει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σε δύο στρατόπεδα. Το πρώτο συντάσσεται με την υποψηφιότητα Τζαμουράνη, ενώ το δεύτερο θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη σε μια νέα υποψηφιότητα. Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τεταμένο κλίμα που επικράτησε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε. Μεσσηνίας ανάμεσα σε υποστηρικτές του Β. Τζαμουράνη και στους οπαδούς μιας νέας υποψηφιότητας.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ. Η υποψηφιότητα Τζαμουράνη στηρίζεται από σημαντικά στελέχη του κόμματος, ωστόσο, το μέτωπο δεν φαίνεται να είναι ενιαίο. Μάλιστα, όσο περίεργο και αν ακούγεται, το πρόσωπο που φαίνεται να προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν συνομιλητή στελεχών του κόμματος, κυρίως από την πλευρά του στρατοπέδου των προεδρικών του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θα απαντήσουν Κεραμέως – Θεοδωρικάκος για το φιάσκο με την εστία που αφέθηκε στο έλεος του ΟΝΝΕΔίτη;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύσκολη πρόκριση στον τελικό ο Παναθηναϊκός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ