Αλέξης Χαρίτσης: «Δραματική η έλλειψη εργατών γης – Μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες»

/

Δήλωση, σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει:

«Η δραματική έλλειψη εργατών γης στο πάρα πέντε της ελαιοσυγκομιδής στην Μεσσηνία δεν ενέσκηψε ως κεραυνός εν αιθρία.

Εδώ και έναν χρόνο οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού μας, αλλά και το σύνολο των αγροτικών φορέων της χώρας, προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για τον κίνδυνο να παραμείνουν ακαλλιέργητα χιλιάδες στρέμματα αλλά και να μην ολοκληρωθεί λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών η συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, εν μέσω μάλιστα της επαπειλούμενης επισιτιστικής κρίσης.

Η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία αρνήθηκαν όλο αυτό το διάστημα να δουν την πραγματικότητα ώστε να προβούν στον απαραίτητο σχεδιασμό και την απλοποίηση των διαδικασιών για την προσέλκυση ξένων εργατών γης.

Αντίθετα, λόγω και των πολιτικών ιδεοληψιών τους, καταργώντας την δυνατότητα να έχουν ΑΜΚΑ αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα αδειών παραμονής και εργασίας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται διαρκώς υπό καθεστώς απέλασης και παρανομίας, οι ξένοι εργάτες γης προτιμούν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, όπου η νομοθεσία τούς παρέχει τις απαραίτητες άδειες και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί εγκαίρως η φετινή ελαιοσυγκομιδή, που προβλέπεται και αυξημένη, αλλά και οι συγκομιδές  κηπευτικών από τα μεγάλα θερμοκηπιακά κέντρα της Τριφυλίας, είναι πλέον ορατός.

Το περιβόητο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάσταση  που  έρχεται να προστεθεί στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις του κόστους της αγροτικής παραγωγής, δημιουργώντας συνθήκες απόγνωσης στους αγρότες – παραγωγούς».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εντός του Οκτωβρίου η δημοπράτηση της παράκαμψης της Γιάλοβας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Στα χέρια της Αστυνομίας δύο άτομα για ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν 4 κιλά κάνναβης και 115 γραμμάρια κοκαΐνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που νομοθέτησε την πλήρη απώλεια προστασίας της πρώτης κατοικίας – Χωρίς ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους οδηγούμαστε σε καταστροφή

«Η κατάσταση στην χώρα μας είναι πιο δύσκολη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη», δήλωσε ο τομεάρχης