Σωματείο Εργαζόμενων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καταγγελία κατά τη δημοτικής αρχής Καλαμάτας για «εργασιακό εκφοβισμό»

/

Για «εργασιακό εκφοβισμό» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Καλαμάτας το Σωματείο Εργαζόμενων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του νομού Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σημειώνεται:

Η Δημοτική αρχή Καλαμάτας έχει βάλει «στόχο» την ύπαρξη του Σωματείου μας, για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και των αφεντικών της το μεγάλο Κεφάλαιο. Έχουν στήσει «μηχανισμό» στη ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να βγάλουν παράνομη τη δράση του Σωματείου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Την καθοδήγηση και τον συντονισμό της δράσης του μηχανισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά τα Διευθυντικά στελέχη της, βρίσκοντας και πρόθυμους υποτακτικούς. Με κοινό κείμενο συκοφαντικών καταγγελιών, κατέθεσαν μήνυση κατά της λειτουργίας του Σωματείου, προκειμένου να βγάλουν παράνομη την λειτουργία του. Το αν το Σωματείο συντονίζει τη δράση του στο πλαίσιο διεκδικήσεων των Σωματείων που συσπειρώνονται στο πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και συνεισφέρει οικονομικά, (όπως κάνουν δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα αλλά και εκατοντάδες Σωματεία), αυτό δεν αφορά τη δικαιοσύνη αλλά τους εργαζόμενους, που με αποφάσεις Γενικών συνελεύσεων αλλά και ΔΣ, έχουν συμφωνήσει. Το αν δεν καταθέτει το Σωματείο στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ,το μητρώο μελών και τα βιβλία του Σωματείου που κατ’ επάλειψη έχουν ζητηθεί, αυτό δεν είναι στις αρμοδιότητες του Διευθυντή της Διοίκησης και της Δικαιοσύνης, αλλά των γενικών συνελεύσεων και των αρμόδιων οργάνων ,που προβλέπει το καταστατικό μας κι εγκρίνουν με αποφάσεις τους οι εργαζόμενοι στις γενικές τους συνελεύσεις.

Μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων, προσπαθούν διαρκώς, χωρίς να το κατορθώνουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους απαξιώνοντας το ΔΣ , που επέλεξαν οι εργαζόμενοι για τρία χρόνια, με συμμετοχή σε ποσοστό 90% του συνόλου των εργαζομένων.

Καμία Διοίκηση, κανένας Διευθυντής, πόσο μάλλον κανένας δικαστής και εισαγγελέας, δεν έχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά του Σωματείου. Όπως πολύ σωστά έπραξε και η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, που αγνόησε τις καταγγελίες τους, όπως αναφέρουν και στη μηνυτήριας αναφοράς τους οι καταγγέλλοντες .

Μοναδικός κριτής της δράσης του Σωματείου είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τις διαδικασίες , που προβλέπει το καταστατικό. Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις εγκρίνουν ή απορρίπτουν τη δράση του Σωματείου, ύστερα από το πόρισμα που καταθέτει η ελεγκτική επιτροπή προς έγκριση στη γενική συνέλευση.

Βέβαια δεν τους θεωρούμε αφελείς όπως κάποιοι προσπαθούν να τους καλύψουν, λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Γνωρίζουν πολύ καλά.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Αυτό που τους ενοχλεί, είναι η δυναμική παρουσία του Σωματείου, που με τις κινητοποιήσεις του έχει κατακτήσεις. Με τις δυναμικές του κινητοποιήσεις, έχει καταφέρει να στελεχώσει τη ΔΕΥΑΚ, με προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, έχει ακυρώσει απολύσεις συμβασιούχων χρησιμοποιώντας ακόμα κι ένδικα μέσα, άσχετα αν κάποιοι, κάτω από την ανασφάλεια που νιώθουν, προσπαθούν να ξεχάσουν ότι, αν ακόμα εργάζονται, το οφείλουν πρώτα από όλα στον δικό τους δυναμικό αγώνα, που έδωσαν με την καθοδήγηση του Σωματείου τους. Τα γεγονότα είναι καταγεγραμμένα και γνωστά τόσο στην πόλη όσο και στο πανελλήνιο και δεν αλλάζουν.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για εργασιακό εκφοβισμό των εργατών μέσω των Διευθυντών της ΔΕΥΑΚ, για να προλάβουν την αντίδραση του Σωματείου, στις μελλοντικές τους βλέψεις.

Έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο παραπληροφόρησης των εργαζομένων, με σκοπό να τους αναγκάσουν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με κατάργηση του ωραρίου τους 7-14.30, που έχουν υπογράψει κατά την πρόσληψή τους.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ, όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε δικαίωμα για προσωπική ζωή , οικογενειακές και κοινωνικές ανάγκες και δεν αποδεχόμαστε να εργαζόμαστε με διπλό ωράριο τα Σαββατοκύριακα επειδή η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας θέλει να το επιβάλει, για να καλύψει το κενό σε εργατοτεχνικό προσωπικό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αν καλεστούν, να μην δεχτούν να υπογράψουν ατομική σύμβαση. Να στηρίξουν την επιχειρησιακή μας συλλογική σύμβαση, που με αγώνες έχουμε κατακτήσει.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αθετεί τις υποσχέσεις της – Συνεχίζεται ο εμπαιγμός με τα μεγάλα έργα και τα προϊόντα του Νομού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντιπλημμυρικό έργο Καλαμάτας: Επίθεση του Βασίλη Κοσμόπουλου στον Θανάση Βασιλόπουλο με αιχμές για τον «Μορέα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ