«Χειροπέδες» Νίκα σε Βασιλόπουλο: Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάνει «νταραβέρι» με το μέλλον της Πόλης και ο δήμαρχος τον ανέχεται

/

Σε πολιτική ομηρία έχει θέσει τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη διαχείριση του έργου που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει επιτρέψει στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διαπραγματεύεται τους όρους του έργου, να επιβάλει τα δικά του «θέλω» και τελικά να είναι εκείνος που μιλά εξ ονόματος της Πόλης. Ανέχεται τις μεθοδεύσεις του Περιφερειάρχη και αντί να είναι εκείνος που καθορίζει τις εξελίξεις, έχει εκχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Από την πλευρά του ο Π. Νίκας, πιστεύοντας ότι ακόμα είναι δήμαρχος και ότι μπορεί να είναι εκείνος που αποφασίζει για το μέλλον της Καλαμάτας, βλέποντας ότι δεν υπάρχει πολιτική αντίσταση και ότι ο κ. Βασιλόπουλος δεν έχει το πολιτικό θάρρος να τον επαναφέρει στη θέση του, εκθέτει καθημερινά τον διάδοχό του και δεν χάνει ευκαιρία να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην Καλαμάτα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο φόβος με τον οποίο ο κ. Βασιλόπουλος αντιμετωπίζει τον κ. Νίκα φαίνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε σχέση με την τεχνική έκθεση για το αντιπλημμυρικό έργο.

Αντί ο κ. Δήμαρχος να κατακεραυνώσει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αντί να βάλει τέλος στο πρωτοφανές «καπέλωμα» που έχει υποστεί, αντί να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στον κατά φαντασία κυβερνήτη της πόλης, επιλέγει το δρόμο της σιωπής και τελικά στη νομιμοποίηση των ολισθημάτων του Π. Νίκα.

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Η ανακοίνωση του Θ. Βασιλόπουλου:

«Η ανάλυση από τους ειδικούς του Δήμου Καλαμάτας της τεχνικής έκθεσης που παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο καθηγητής κ. Κουτσογιάννης για το αντιπλημμυρικό έργο, καταλήγει σε ένα σαφές και ξεκάθαρο συμπέρασμα, το οποίο άλλωστε διατυπώνεται και στην ίδια την έκθεση:

Η λύση 1, αυτή που προτάθηκε από την Πολιτεία, αποτελεί τη βέλτιστη λύση για τη θωράκιση της Καλαμάτας από πλημμυρικά φαινόμενα. Παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, είναι ώριμη μελετητικά και αδειοδοτικά και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της.

Ως Δημοτική Αρχή καταστήσαμε από την πρώτη στιγμή σαφές, ότι προσεγγίσαμε το Έργο με κυρίαρχο κριτήριο την αποτελεσματική θωράκιση της Καλαμάτας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ακριβώς γι’ αυτό, ταχθήκαμε υπέρ της μελέτης της Πολιτείας, θέτοντας, όμως, “κόκκινες γραμμές” σε συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία διατυπώσαμε παρατηρήσεις και ζητήσαμε βελτιώσεις.

Η τεχνική έκθεση του κ. Κουτσογιάννη, δεν επιβεβαιώνει μόνο ότι η λύση που πρότεινε η Πολιτεία είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιπλημμυρική  θωράκιση της Καλαμάτας. Επιβεβαιώνει και την ορθότητα της προσέγγισης της Δημοτικής Αρχής.

Αναμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να διεκδικούμε την αποδοχή των βελτιώσεων που έχουμε προτείνει, με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια της Καλαμάτας και των συμπολιτών μας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άμυνα και Λαρεντζάκης «έπνιξαν» την Μπάρτσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τις δοκιμές πυραύλων μέτρο νόμιμης άμυνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη