Δήμος Πύλου – Νέστορος: Πάνω από 70.000 ευρώ το κόστος του εορτασμού της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

/

Περισσότερα από 70.000 ευρώ θα στοιχήσουν οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον εορτασμό της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική απόφαση, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σημειώνεται:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Όσον αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 9.30 π.μ.: έπαρση σημαιών, μεταφορά σημαιών με πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

10.30 π.μ.: επίσημη δοξολογία στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Πύλου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

11.00 π.μ. Μνημείο Τριών Ναυάρχων: επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Αννα Καλογεροπούλου αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού.

11.30 π.μ.: παρέλαση μπάντας Πολεμικού Ναυτικού, Φιλαρμονικής Δήμου Πύλου – Νέστορος, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή ζώνη της Πύλου.

12 π.μ.: τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων. Συγκέντρωση επισήμων στον λιμενοβραχίονα, επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 6 μ.μ.: παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στο όνειρο, ένας Βοναπάρτης στην Επανάσταση του 1821» του Αγγελου Λάππα στον αύλειο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα.

7.30 μ.μ.: συναυλία “Της Μικρασίας χρώματα” από τις “Müzikal ifade” με τις: Γωγώ Μπατσικούρα (σάζι, φωνή, κρουστά), Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (φωνή, τσέλο, κρουστά) στην Πλατεία Νέστορος.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 6 μ.μ.: καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, με θέμα την κατασκευή «ιστορικών μπρικιών» (καραβιών) και με δρώμενο αναπαράστασης της Ναυμαχίας στην Οικία Τσικλητήρα.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 12 μ.μ,: Ναός Αγίου Αθανασίου Γιάλοβας, Μνημείο Θανόντων, τιμητική εκδήλωση για τους θανόντες από θέρμες την περίοδο 1828 – 1832 με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση πανηγυρικού από την Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Κουτσουμπού μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μπουφές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιάλοβας.

8 μ.μ.: συναυλία Μπάντας Πολεμικού Ναυτικού στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 8 μ.μ.: στην παραλιακή ζώνη Πύλου, η αναπαράσταση της Ναυμαχίας.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 7.30 μ.μ.: παραδοσιακοί χοροί από: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, τον Λαογραφικό Όμιλο Χώρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Μήλου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.: συναυλία «Βραδινή φωτιά». Μια μουσική παράσταση με συνθέσεις, μελοποιήσεις και τραγούδια της Φένιας Χρήστου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Φένια Χρήστου (συνθέτης, πιανίστα, τραγουδίστρια, ελεύθερη αυτοσχεδιαστής), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά) και Φώτης Πέζος (βιόλα) στην Πλατεία Νέστορος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκθεση-καταπέλτης της ΕΕ κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις σε Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο και Κύπρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του «Νηλέα»: Θετική η περιφέρεια Πελοποννήσου στη δημιουργία χώρων φιλοξενίας εργατών γης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αμείλικτα ερωτήματα για τον Παναγιώτη Νίκα: Χωρίς Κοινωνικό Σύμβουλο και έλεγχο η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνει