Κώστας Πουλόπουλος: Ένας Καλαματιανός γράφει το δικό του success story στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης

/

Ανάμεσα στους Έλληνες που που γράφουν τη δική τους Ιστορία στο διεθνές στερέωμα, δικαιώνοντας τις ελληνικές ρίζες τους και, σε αρκετές περιπτώσεις, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο για την έλευση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, εντάσσει τον Καλαματιανό αρχιτέκτονα, Κώστα Πουλόπουλο, δημοσίευμα της ιστοσελίδας prototgema.gr.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται στο δημοσίευμα:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Δεν ανήκει στην κλασική κατηγορία των μάνατζερ, αλλά ο Κώστας Πουλόπουλος γράφει το δικό του success story στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Παρότι 44 ετών, διετέλεσε από το 2009 Senior Designer του Henning Larsen Αrchitects, ενός εκ των μεγαλυτέρων αρχιτεκτονικών γραφείων στην Ευρώπη που εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Με ρίζες από τη Μεσσηνία, μετά την αποφοίτηση από το ΕΜΠ, το 2004, ακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Τόκιο με πλήρη υποτροφία του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας και το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής του Chiba Manabu. Από τότε μαζεύει διακρίσεις και πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς, που οδηγούν σε μεγάλα έργα, όπως τα νέα κεντρικά γραφεία των 45.000 τ.μ. της Siemens στο Μόναχο, της φαρμακευτικής Novo Nordisk Global, της τράπεζας Nordea, αλλά και του Frankfurt School of Finance and Management, καθώς και πολλά άλλα κτίρια γραφείων και κατοικιών.

Μετά από ένα διάστημα που θήτευσε στην Bjarke Ingels Group, από το 2015 άνοιξε το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο με την ονομασία SquareOne, στην Κοπεγχάγη, όπου διαμένει με την οικογένειά του, αναλαμβάνοντας projects σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοδική αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2022 στο 6%

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΝΤ: Πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 και μείωση του χρέους προβλέπει για την Ελλάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ