Ν.Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους

Tο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία, το επόμενο χρονικό διάστημα, για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το προεδρείο της Επιτροπής Ανταγωνισμού την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, Απόστολο Πάνα, και τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο. Ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει η Επιτροπή.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% δεδομένων των ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» ανέφερε.

Με αφορμή τις εμφανείς ανατιμήσεις άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί. Όπως τόνισε «ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν υιοθετούν αυτήν την πολιτική μιλώντας για ”λεφτόδεντρο”. Συγχρόνως όμως αποδεικνύουν ότι προτεραιότητά τους είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Έχουν δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον προηγούμενο μήνα στους παραγωγούς ενέργειας και στους προμηθευτές από το κρατικό προϋπολογισμό». «Ήδη γίνεται μεγάλη δημοσιονομική επέκταση. Ας γίνει σωστά για να στηρίξουμε εκείνους, που περνούν πάρα πολύ δύσκολα αυτή την περιπέτεια», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λεφτά υπάρχουν στον δήμο Καλαμάτας: 144.000 ευρώ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων την ώρα που η κοινωνία στενάζει – 10.000 ευρώ σε ΜΜΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα καταγγελία – βόμβα: Ο Μίχος εξέδιδε την 12χρονη σε οίκο ανοχής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ