Συνάντηση Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του «Νηλέα»: Θετική η περιφέρεια Πελοποννήσου στη δημιουργία χώρων φιλοξενίας εργατών γης

Με τον πρόεδρο του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού «ΝΗΛΕΑΣ», Γιώργο Κόκκινο, συναντήθηκε την Πέμπτη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης εργατών γης και το ζήτημα της φιλοξενίας τους.

Για τους εργάτες γης υπήρξε ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη για την πρόσφατη ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία παρατάθηκε η ημερομηνία μετάκλησης εργατών για απασχόληση στον αγροτικό τομέα, έως 31 Μαρτίου 2023, η οποία έληγε 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Για το θέμα της φιλοξενίας εργατών ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον πρόεδρο του συνεταιρισμού για την πρωτοβουλία του να προτείνει στον Υπουργό την δημιουργία χώρων φιλοξενίας εργατών γης, κάτι που υποστήριξε από την αρχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόσφατα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, για το θέμα αυτό εξήγγειλε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων κ. Γεωργαντάς, ότι μέσω της επικείμενης πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης θα προβλεφθεί σχετική επιδότηση για την δημιουργία οικίσκων στέγασης εργατών γης.

«Θα ακολουθήσει συνεργασία μας για την πορεία του θέματος, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μία ασφαλής και αξιοπρεπής διαβίωση των εργατών», σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Πάνω από 70.000 ευρώ το κόστος του εορτασμού της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόεδρος Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων: «Η γυναίκα που έκανε δηλώσεις για τη 12χρονη με μιμείται»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ