Βασιλόπουλος: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας αντιμετωπίσαμε τον τουρισμό επαγγελματικά κι όχι αποσπασματικά»

/

Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας (Τμήμα Τουρισμού) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου όπου λειτουργεί το Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε την ανάγκη της κοινής προσπάθειας για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας και του τουρισμού. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό επαγγελματικά κι όχι απλά αποσπασματικά. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέξαμε να δημιουργήσουμε Αντιδημαρχία Τουρισμού, να διευρύνουμε την Επιτροπή Τουρισμού και, συγχρόνως, να ενισχύσουμε τον προϋπολογισμό που έχει να κάνει με το τουριστικό μας προϊόν που προβάλλουμε. Μέσα στις δράσεις του Γραφείου Τουρισμού εντάσσεται και η σημερινή γευσιγνωσία».

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ευχαρίστησε την κυρία Μηλιώνη, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «που είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό Εργαστήρι Γευσιγνωσίας στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «ότι και να κάνουμε, προφανώς, ενισχύει και προβάλλει την πόλη μας και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί και γι’ αυτό κι εμείς ως Δήμος στηρίζουμε την αποψινή δράση».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Νωρίτερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία, μετά την πανδημία, του Εκθετηρίου στο Ιστορικό Δημαρχείο, όπου οι επισκέπτες εξοικειώνονται με τα προϊόντα της περιοχής μας, ενώ με την εκδήλωση δίνεται και μια άλλη ταυτότητα σε αυτά.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του μεσσηνιακού ελαιολάδου -πολύ σημαντικού προϊόντος για την περιοχή- επισημαίνοντας ότι φέτος η παραγωγή ολόκληρου του Νομού υπολογίζεται στο 45% περίπου της χώρας και σε 68.000 τόνους, ενώ η συνολική παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ανέλθει σε 125.000 τόνους. 

Αμέσως μετά, υπό τις οδηγίες της κυρίας Μηλιώνη, οι συμμετέχοντες στην δράση είχαν την ευκαιρία να προβούν σε γευσιγνωσία ελαιολάδου και να διαπιστώσουν τα γευστικά χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν το φρέσκο έξτρα παρθένο με το παρθένο και το λαμπάντε. Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου δεν έπαψε να τονίζει ότι το ελαιόλαδο είναι χυμός φρούτου που δεν αντέχει ιδιαίτερα στις μεταβολές θερμοκρασίας, περιβάλλοντος, φωτός κ.λπ. και γι’ αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην αποθήκευσή του. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Όχι» Κοσμόπουλου – Τζαμουράνη στην πρόκληση: Κατά των Χριστούγεννων των 144.000 ευρώ οι αντιπολιτεύσεις του δήμου Καλαμάτας – Αμετακίνητη η δημοτική αρχή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διάσωση 87 μεταναστών από ιστιοφόρο σκάφος δυτικά των Παξών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις

Τατούλης: Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος σε πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα