Με απόφαση Σκυλακάκη: Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 2,48 εκ ευρώ έργα στερέωσης και αποκατάστασης στο Κάστρο Κορώνης

14 Οκτωβρίου 2022

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο στερέωσης των βραχωδών πρανών και αποκατάστασης του προμαχώνα στο Κάστρο Κορώνης, με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 2.480.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο αφορά σε εργασίες στερέωσης των βραχωδών πρανών του νότιου τμήματος του Κάστρου Κορώνης και στην αποκατάσταση του τείχους και του νότιο-ανατολικού (κυκλικού) προμαχώνα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση, “το κατώτερο μαργαϊκό τμήμα του πρανούς έχει πολύ απότομες κλίσεις, ενώ λόγω της παράκτιας θέσης του, έχει συντελεστεί σταδιακά απολέπιση της εξωτερικής του επιφάνειας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή υποχώρηση τμημάτων του. Συνέπεια αυτού ήταν η απώλεια τμήματος της πλευρικής υποστήριξης της θεμελίωσης από τα τείχη του κάστρου, με τη δημιουργία οριζόντιων μετακινήσεων προς τη θάλασσα, που οδήγησαν στην εμφάνιση κατακόρυφων ρωγμών στο τείχος”.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ κατά Βασιλόπουλου: Η σημερινή Δημοτική αρχή έχει επιλέξει την καταστολή και τον εκφοβισμό για να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναβρασμός στη δεξιά πολυκατοικία: «Μήνυμα» Μαντά σε Νίκα για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας με φόντο τις περιφερειακές εκλογές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης