Διαρροές για υποψηφιότητα του Περικλή Μαντά στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Η δύσκολη απόφαση που καλείται να πάρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

/

Στο παρασκήνιο που εξελίσσεται, σχετικά με τη διαδοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, αναφέρθηκε η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σε σχετικό σχόλιο η εφημερίδα αναφέρεται σε πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, καθώς σημειώνει ότι από ορισμένους στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται ως «ιδανικότερή διάδοχη κατάσταση»

Συγκεκριμένα, σημειώνεται:

«Μια άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία μου ήρθε εσχάτως από το μέτωπο της αυτοδιοίκησης. Από αξιόπιστη λοιπόν πηγή έμαθα ότι ορισμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου εισηγούνται, χαλαρά για την ώρα (αφού ούτως ή άλλως οι κάλπες για περιφέρειες και δήμου έπονται των εθνικών εκλογών), να μη δοθεί εκ νέου το χρίσμα για την Πελοπόννησο στον νυν περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Οι σχετικοί προβληματισμοί που εκφράζουν οι εν λόγω κύκλοι αφορούν κατ’ αρχήν το κομμάτι της ανανέωσης και στη συνέχεια τη δυσαρέσκεια μιας μερίδας «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών παραγόντων που θεωρούν εαυτούς εκτός νυμφώνος. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, υποδεικνύουν ως ιδανικότερή διάδοχη κατάσταση τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά. Φυσικά, η παράμετρος του δικαιώματος του νυν περιφερειάρχη να διεκδικήσει την επανεκλογή του θεωρείται από κάποιους αυτονόητη, οπότε το πράγμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον».

Οι αναφορές που συνδέουν τον κ. Μαντά με την περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι καινούριες. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι σχετικές πληροφορίες και ενδείξεις έχουν μεγαλύτερη ένταση κάτι που δείχνει ότι το παρασκήνιο για την επιλογή του επόμενου «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν καλά όσα εξελίσσονται υποστηρίζουν ότι η δημόσια παρέμβαση του κ. Μαντά για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας, με την οποία προειδοποιούσε τον κ. Νίκα για τον κίνδυνο καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, εντάσσεται στην προσπάθεια αποδόμησης του νυν περιφερειάρχη από τον Βουλευτή και αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει τον αναβρασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Ωστόσο, πέρα από τακτικισμούς και όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, ο κ. Μαντάς θα κληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του.

Η υπόθεση της επανεκλογής του στο κοινοβούλιο φαντάζει χαμένη υπόθεση, δεδομένου ότι τα αριθμητικά δεδομένα των εκλογών του 2019 δεν ανατρέπονται εύκολα. Αυτό που μπορεί να ελπίζει ο κ. Μαντάς είναι η ΝΔ να καταφέρει να βγει αλώβητη από τις επόμενες εθνικές εκλογές, και να εκλέξει πάλι 4 βουλευτές στον Νομό.

Αν και εφόσον ο κ. Μαντάς επιλέξει τον συγκεκριμένο δρόμο, να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας δηλαδή, τότε αυτόματα κλείνει και την πόρτα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς η ΝΔ δεν θα στηρίξει πρόσωπα που λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ηττηθεί στις εθνικές.

Με τα δεδομένα αυτά, αν και εφόσον ο κ. Μαντάς επιλέξει να παίξει το χαρτί του στην Περιφέρεια, που για πολλούς είναι μονόδρομος, θα κληθεί να λάβει μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, να αποσυρθεί από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κρίσιμη ημέρα για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο – Αποφάσεις με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε τροχιά εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Αντιδράσεις προκαλεί η μετατροπή της Νομαρχιακής Επιτροπής σε …παραμάγαζο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη