Οριστικά κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη και οι 12 ομάδες της Basket League

Για πρώτη φορά από εποχής προεδρίας του Θεόδωρου Καρατζά στον ΕΣΑΚΕ, η Λίγκα έχει συμφωνία για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, παρουσία του Ολυμπιακού. Η πρόταση της ΕΡΤ προς τη Λίγκα ήταν γνωστή εδώ και έναν μήνα και σήμερα έγινε αποδεκτή με ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Πλέον, το μόνο που απομένει για να βρεθούν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στάγη οι δώδεκα ομάδες της Basket League είναι η επικύρωση της σχετικής πρότασής της από την ίδια την ΕΡΤ. 

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρετα: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23.

Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πρώτη» Φορτούνη, πρόβλημα με Μπα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγιωτόπουλος – Γκαντζ: Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα, ενισχύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ