Χαρίτσης: Η αξιοπρεπής διαβίωση των νοικοκυριών δεν διασφαλίζεται με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης

/

«Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης για το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού» επιβεβαιώνει την κυβερνητική κοροϊδία απέναντι στους καταναλωτές που αδυνατούν πλέον να βγάλουν τον μήνα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας, η κυβέρνηση παίρνει την θέση του απλού παρατηρητή των τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα. Η συγκράτηση του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, εναποτίθεται στην καλή θέληση των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των πιο μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ήδη τον κίνδυνο του λουκέτου», σημειώνει, επισημαίνοντας πως «την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται εμμονικά τα μόνα μέτρα που θα μπορούσαν να δώσουν πραγματική ανακούφιση στους πολίτες: μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα και εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας».

«Η αξιοπρεπής διαβίωση των νοικοκυριών δεν διασφαλίζεται με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα απεγκλωβίσει την κοινωνία από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νόμιμη η κάνναβη και για ψυχαγωγικούς σκοπούς στη Γερμανία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπόθεση Κολωνού: Στην φυλακή και ο 36χρονος «πελάτης» του Μίχου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοιχτό» να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Διδασκάλου – Τι απάντησε στο messiniapress από το δημαρχείο της Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα βρέθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, συμμετέχοντας στην επίσκεψη

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές επιλογές υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αφήνει την κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στο έλεος της κρίσης»

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να τοποθετούνται σαν να είναι παρατηρητές της πραγματικότητας. Έχουν τεράστια