Δήμος Πύλου – Νέστορος: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

/

Εορταστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, διοργανώνει και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Στην Πύλο στις 7 π.μ. θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία στον ναό Κοίμησης της Θεοτόκου και στις 10.20 π.μ. δοξολογία. Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Νέστορος μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 11.20 π.μ. ξεκινά η παρέλαση.

Στη Χώρα στις 9.45 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στο ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας και επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο ηρώο. Μετά την κατάθεση στεφάνων, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η γυμνασιάρχης Χώρας Ζωή Βαρβατσούλη. Το πρόγραμμα κλείνει με παρέλαση.

Στη Μεθώνη στις 10 π.μ. θα αρχίσει η δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου και στις 10.30 π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων και θυμάτων των εθνικών αγώνων στο ηρώο στην Πλατεία Ελευθερίας. Μετά την κατάθεση στεφάνων, το λόγο θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Μοσχοβίτης. Μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα και στο τέλος θα δοθεί δεξίωση στο χώρο της Πλατείας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Κοινότητα Φοινικούντας.

Στο Βλαχόπουλο στις 9.30 π.μ. ξεκινά η τέλεση της δοξολογίας στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Αργότερα θα γίνει μνημόσυνη δέηση στο μνημείο και το λόγο θα εκφωνήσει η δασκάλα Δήμητρα Λαζαρακοπούλου. Το πρόγραμμα κλείνει με απαγγελίες ποιημάτων και παρέλαση.

Στην Κορώνη στις 10 π.μ. αρχίζει η πανηγυρική δοξολογία στον ναό Αγίου Δημητρίου, με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον αντιδήμαρχο Δημήτριο Σιψά. Οι μαθητές θα κάνουν παρέλαση από την Πλατεία Γυμνασίου μέσω της παραλιακής οδού.

Στου Χανδρινού – Σουληνάρι στις 10 π.μ. αρχίζει η δοξολογία στο ναό Αγίου Γεωργίου Χανδρινού και Αγίας Σοφίας Σουληναρίου. Θα ακολουθήσουν: επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικός λόγος και απαγγελίες ποιημάτων.

Διάβασε και αυτό: Δήμος Καλαμάτας: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε 85 και 84 ελέγχους ντόπινγκ υποβλήθηκαν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη από το 2017 έως το 2021

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Μεσσήνης: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ