Αλλαγή πλεύσης από τον Θανάση Βασιλόπουλο με ηχηρό μήνυμα στον Παναγιώτη Νίκα – Η «απάντηση» του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

//

Αποφασισμένος να σπάσει …τα δεσμά της ιδιότυπης πολιτικής ομηρείας, στην οποία επιχειρεί να τον θέσει συστηματικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εμφανίζεται πλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος έχει ανεχτεί αδικαιολόγητα τις ωμές παρεμβάσεις του προκατόχου του σε κρίσιμα ζητήματα του δήμου Καλαμάτας, φαίνεται ότι αλλάζει θεαματικά στρατηγική και εμφανίζεται έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα του Θανάση Βασιλόπουλου στον Παναγιώτη Νίκα ήρθε την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καλαμάτας γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και δεν συμμετείχε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, που είχε ως θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η απουσία του κ. Βασιλόπουλου, αλλά και εκπροσώπου του δήμου Καλαμάτας, από τη συγκεκριμένη συνάντηση δείχνει ότι ο κ. Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει στην προσπάθεια Νίκα να επιβληθεί ως «υπερδήμαρχος» Καλαμάτας και να είναι εκείνος που θα αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα της Καλαμάτας (διαχείριση απορριμμάτων, αντιπλημμυρικό Καλαμάτας κλπ).

Επιπλέον, η στάση του κ. Βασιλόπουλου στέλνει και ένα πολιτικό μήνυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει αποφασίσει να μην ανεχθεί περαιτέρω την προκλητική συμπεριφορά του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος δεν τον στήριξε στις εκλογές του 2019, ενώ τώρα εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να χάσει τις επόμενες εκλογές.

Η …απάντηση Νίκα

Η απουσία του Βασιλόπουλου από τη συνάντηση απασχόλησε έντονα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κάτι που αποτυπώνεται στις εμφατικές αναφορές στην επίσημη ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας σπεύδει, μόλις στη δεύτερη παράγραφο μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης, να υπογραμμίσει, προκειμένου να μην υπάρξουν …παρεξηγήσεις, ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είχε εγγράφως προσκαλέσει όλους τους δημάρχους του Νομού. Στη συνέχεια, αφού διευκρινίζει ότι στη συνάντηση συμμετείχαν 5 από τους 6 δημάρχους, γνωστοποιεί την απουσία του κ. Βασιλόπουλου.

«Από την 1η του ερχόμενου χρόνου είναι δυνατόν να ξεκινήσει, για όσους δήμους της Μεσσηνίας το επιθυμούν, η διαχείριση των απορριμμμάτων τους στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, στη συνάντηση που  -μετά από σχετική έγγραφη πρόσκληση της Περιφέρειας προς το σύνολο των δήμων της Μεσσηνίας- είχε με τους 5 από τους 6 δημάρχους της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, καθώς ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν μετείχε με εκπρόσωπό του», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όσοι έχουν εμπειρία και μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές τις ανακοινώσεις Νίκα, αντιλαμβάνονται εύκολα ότι οι αναφορές στην απουσία Βασιλόπουλου έχουν σκοπό να εκθέσουν τον δήμαρχο Καλαμάτας και όχι να τον δικαιολογήσουν. Οι αναφορές Νίκα, «σπάνε» τον άτυπο κώδικα μεταξύ αυτοδιοικητικών που προέρχονται από το ίδιο κόμμα, στην προκειμένη περίπτωση τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επιτάσσει τέτοιου είδους ζητήματα να λύνονται εκτός δημοσιότητας και δείχνει, τουλάχιστον για την ώρα, ότι ο κ. Περιφερειάρχης δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει στάση έναντι του διαδόχου του στο δήμο Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας λίγο πριν την άφιξη Κικίλια στον Νομό: Τα σημαντικά έργα που υπολείπονται έχουν καταδικάσει τα ξενοδοχεία μας  

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η χώρα πνίγεται στο βούρκο των σκανδάλων αλλά για τη Νέα Δημοκρατία είναι Business as usual! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αμείλικτα ερωτήματα για τον Παναγιώτη Νίκα: Χωρίς Κοινωνικό Σύμβουλο και έλεγχο η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνει