Πολλαπλά μηνύματα από την επίσκεψη Σαμαρά στη Μεσσηνία: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι, οι παρουσίες και οι απουσίες [φωτογραφίες]

30 Οκτωβρίου 2022

Τον Αντώνη Σαμαρά «από τα παλιά», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν Μεσσήνιοι που τον στηρίζουν δεκαετίες, θύμισε ο πρώην Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα το Σάββατο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός όχι μόνο ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, αλλά συμμετείχε ενεργά στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καταθέτοντας μάλιστα τις απόψεις του.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι διαθέτει εξαιρετική επαφή με τους πολίτες και ότι η δύναμή του στη Μεσσηνία παραμένει αναλλοίωτη.

Επιπλέον, η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού είχε σημαντικό αντίκτυπο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου καταγράφηκαν ισχυρές παρουσίες στο πλευρό του, αλλά και ηχηρές απουσίες.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Η συμμετοχή στη σύσκεψη με τους φορείς στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Αντώνης Σαμαράς προκάλεσε θετική έκπληξη με την εμφάνισή του στην πρωινή σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας μεταξύ του υπουργού Τουρισμού και φορέων του Νομού.

Η παρουσία του κ. Σαμαρά στην συνάντηση δεν ήταν γνωστή, καθώς το γνώριζαν μόνο ελάχιστοι.

Η είσοδος του κ. Σαμαρά στην αίθουσα της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης και η έκπληξη στα πρόσωπα όλων ήταν έκδηλη.

Η στιγμή της εισόδου του Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και η θερμή χειραψία με τον Π. Γκρέκη
Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, υποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά
Θερμή ήταν η χειραψία του Αντώνη Σαμαρά με τον Βασίλη Κικίλια

Ωστόσο, το σημαντικό δεν ήταν μόνο ότι ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε σε μια σύσκεψη με τους φορείς της Μεσσηνίας. Το σημαντικό είναι ότι συμμετείχε ενεργά σε αυτή, καθώς άκουσε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων, ενώ κατέθεσε τους δικούς του προβληματισμούς και προτάσεις. Μάλιστα, ο πρώην Πρωθυπουργός προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, όταν μιλώντας για το τουριστικό προϊόν της Καλαμάτας, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης θάλασσας και βουνού και την ιδέα εγκατάστασης τελεφερίκ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ακούγοντας τους φορείς της Μεσσηνίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ενεργά συμμετείχε ο Αντώνης Σαμαράς και στην συνάντηση που ακολούθησε σε κεντρικό καφέ της Καλαμάτας. Ο πρώην Πρωθυπουργός βρέθηκε και εκεί στο πλευρό του υπουργού Τουρισμού και συνομίλησε αρκετή ώρα με τους συμμετέχοντες.

Ο πρώην Πρωθυπουργός συμμετείχε με το ίδιο ενδιαφέρον και στην επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στο εκθετήριο αγροτικών προϊόντων, το οποίο λειτουργεί στο ισόγειο του ιστορικού δημαρχείου της Καλαμάτας. Ο κ. Σαμαράς, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την εν λόγω προσπάθεια.

Η επαφή με τον κόσμο

Είναι γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει ισχυρές πολιτικές δυνάμεις στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι η σύνδεσή του με τη βάση της ΝΔ παραμένει ακλόνητη.

Αυτό αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Καλαμάτα το Σάββατο, δεδομένου ότι έγινε δεκτός με θέρμη όπου και αν βρέθηκε.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια των γραφείων της νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ, τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού και του κ. Κικίλια, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και άνθρωποι που στηρίζουν δεκαετίες τον Αντώνη Σαμαρά.

Στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Πηγαδάκι» με τους Δ. Πτωχό, Δ. Καφαντάρη, Π. Κατσίβελα και Π. Δαρσακλή
Από αριστερά: Η Πιπίνα Κουμάντου, η Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο Παντελής Δρούγας

Θερμά δεκτός έγινε ο πρώην Πρωθυπουργός και κατά την είσοδό του στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον τουρισμό με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» από την επίσκεψη Σαμαρά

Κάθε επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία «γεννά» ειδήσεις που αφορούν το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, ήταν πάντοτε στο πλευρό του κ. Σαμαρά και το γεγονός ότι ήταν εκείνος που συνόδευσε τον πρώην Πρωθυπουργό στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αποτέλεσε μια εμφατική επιβεβαίωση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τους δύο πολιτικούς.

Από την άλλη πλευρά η αμηχανία στην πλευρά του κ. Μαντά ήταν εμφανής, καθώς ο Βουλευτής καλείται τώρα να διαχειριστεί την απόσταση που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα με την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον Μίλτο Χρυσομάλλη εισέρχονται στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στο βάθος ο πρώην δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Σαμαρά στην Καλαμάτα επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που τρέφει ο πρώην Πρωθυπουργός στο πρόσωπο του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου. Οι δυο τους συνομίλησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδειξαν ότι η σχέση τους είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Αντώνης Σαμαράς και Θανάσης Βασιλόπουλος

Ωστόσο, η επίσκεψη Σαμαρά στη Μεσσηνία ανέδειξε και τις παθογένειες που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος στον Νομό. Αυτές σχετίζονται με τον βουλευτή, Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Οι δύο πολιτικοί δεν δίστασαν να γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη τους όχι μόνο σε έναν πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματός τους, αλλά και σε έναν εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησής τους. Έδειξαν ότι ακόμα και τώρα, που βαδίζουν προς το τέλος της πολιτικής τους καριέρας, πάνω από τα ζητήματα του τόπου, τοποθετούν τα προσωπικά ζητήματα που έχουν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοπανάκι: Το μήνυμα για την πολιτική αλλαγή πρέπει να φτάσει παντού, δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψέματα Νίκά για να δικαιολογήσει την απουσία του από την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Μεσσηνία – Ώρα απαντήσεων και για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης