Έκδοση βιβλίου για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη – Στο φως της δημοσιότητας ανέκδοτο υλικό από την πορεία του

/

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ευθυμίου Θεοδωροπούλου, προϊσταμένου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, αφιέρωμα στον Mακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, με τίτλο: «Εν γραφαίς».

Στο πόνημά του, ο π. Ευθύμιος παρουσιάζει την διαδρομή του Μακαριστού Μητροπολίτου από την παιδική του ηλικία, τα χρόνια σπουδών, την πορεία του προς την Ιερωσύνη και την Αρχιερατική του Διακονία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Πρόκειται για ολοκληρωμένη έκδοση – αφιέρωμα στον φωτισμένο Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας, του οποίου η ιεροπρέπεια, το ήθος, η πλούσια θεολογική και συγγραφική του προσφορά, η σοβαρότητα και η σύνεση, αλλά και η συνεπής κατά Χριστόν βιοτή του, δικαίως τον κατέταξαν ως έναν από τους κορυφαίους Ιεράρχες, του οποίου η διακονία και η προσφορά, άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην νεότερη εκκλησιαστική ιστορία.

Ο Πανοσιολογιώτατος συγγραφέας, πνευματικό ανάστημα του Γέροντος, στην καλαίσθητη έκδοση, παρουσιάζει ανέκδοτο υλικό σχετικά με την ζωή του Μακαριστού, ενώ το βιβλίο προλογίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και επευλογούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελέτιος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Το πόνημα εκδόθηκε επιμέλεια των Γραφικών Τεχνών «Βογιατζόγλου» στην πόλη των Τρικάλων, αποτελείται από 304 σελίδες και φέρει αριθμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης (ISBN): 978-618-00-4105-7.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από τον συγγραφέα (p.efthimios1967@gmail.com, τηλ.: 6947185349), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη της Καλαμάτας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

Πηγή: arxon.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέσω του Gov.gr Wallet όλες οι συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες και εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων: Οι ώρες λειτουργίας της αγοράς σε Καλαμάτα – Μεσσήνη και Κυπαρισσία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΜΕΣ «ψηφίζει» Μεσσηνία: Νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα – Δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα της Πύλου – Επιμένουν οι πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας  

Ένα ακόμη βήμα για τη νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στη Μεσσηνία στην περιοχή της Βελίκας γίνεται τώρα μετά