Λάβρος κατά της διαιτησίας ο Αλαφούζος στο Δ.Σ. της Super League, ζητάει άμεσα κεντρική τηλεοπτική διαχείριση

1 Νοεμβρίου 2022

Αιχμές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Super League, κάνοντας λόγο για παράκεντρα που «πιάνουν στο στόμα τους» τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για τον τρόπο, με τον οποίο η διοργανώτρια αρχή χειρίστηκε το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ αναφέρθηκε και στη διαιτησία του Φωτιά στον αγώνα με τη Λαμία, για τον οποίο είπε ότι επέτρεψε το πολύ σκληρό παιχνίδι, με συνέπεια τους τραυματισμούς παικτών του «τριφυλλιού». Μάλιστα, ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε σε έντονο ύφος τη φράση: «Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα και όλοι γνωρίζουν το ποιόν και το παρελθόν του καθενός. Ο Παναθηναϊκός έχει υποφέρει και έχει πληγεί όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια από το παρασκήνιο. Είναι λοιπόν ανεπίτρεπτο και εξοργιστικό να τον πιάνουν στο στόμα τους τα γνωστά παράκεντρα».

Αναφορικά με τον χειρισμό του θέματος της επαγγελματικής διαιτησίας από τη Super League, ο κ. Αλαφούζος υπογράμμισε ότι «μας έχει ενοχλήσει πολύ ότι η διοργανώτρια συνέστησε εταιρεία χωρίς να γίνει πρώτα συζήτηση στη Super League. Αυτά τα θέματα συζητούνται στο συμβούλιο και παίρνονται αποφάσεις». Ακολούθως επισήμανε: «Κάποια παράκεντρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, ότι χρησιμοποιούμε δήθεν αθέμιτα μέσα, όταν η χώρα είναι πολύ μικρή και ξέρουν όλοι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτητές. Αντιθέτως, στη Λαμία είχαμε τον διαιτητή Φωτιά που επέτρεψε το πολύ σκληρό παιχνίδι, το οποίο είχε συνέπεια τους σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας, ενώ εκείνος ορίστηκε κανονικά μετά από μία εβδομάδα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα Κλάτενμπεργκ, ο Αλαφούζος είπε ότι συμφωνεί με τη συνεργασία μαζί του, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πως θα γίνει αυτή θα το αποφασίσει το συμβούλιο της Λίγκας και όχι ο πρόεδρός της. Εν συνεχεία, ζήτησε από την αναπληρώτρια πρόεδρο της Super League, Κάτια Κοξένογλου, να ορίσει ημερομηνία διοικητικού συμβουλίου για την κεντρική διαχείριση. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει από φέτος, με σκοπό οι μικρότερες -οικονομικά- ομάδες να εισπράττουν τουλάχιστον 2.5 εκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας οι μεγαλες ομάδες τα δικά τους έσοδα. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να μην έχουν εξαρτήσεις από τα γνωστά κέντρα που είναι γνωστό ότι τις πλησιάζουν και με όπλο τις οικονομικές τους δυσκολίες επιχειρούν να τις ελέγξουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ομπράντοβιτς: «Αξίζει κάθε σεβασμό ο Παναθηναϊκός»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό νότια της Σάμου [video]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης