Ανάδοχος για το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας – Τον Μάρτιο του 2023 τα πρώτα υδροπλάνα στο λιμάνι – Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για τις εξελίξεις

/

Η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία «Υδατοδρόμιο Καλαμάτας» κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου στη δυτική προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Σε σχετικό έλεγχο που ακολούθησε τα διακαιολογητικά της εταιρείας που κατέθεσε προσφορά κρίθηκαν επαρκή και πλέον, προκειμένου να φτάσουμε στη λειτουργία του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, απομένει η κατακύρωση του διαγωνισμού από το Ταμείο και η έγκριση της παραχώρησης από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου Καλαμάτας από τον Μάρτιο του 2023 το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας θα είναι έτοιμο να δεχθεί τα πρώτα υδροπλάνα.

Μετά τις πιο πάνω εξελίξεις ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

LG i.s.: Προσιτά ασφαλιστικά πακέτα

H ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας:

Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, δημόσιος φανερός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παραχώρηση χρήσης χερσαίου χώρου του χωροθετημένου υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην δυτική προκυμαία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ/τος 715/1979, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κατασκευή και λήψη άδειας λειτουργίας του παραπάνω υδατοδρομίου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής που είχε οριστεί, παρουσία δικηγόρου.

Κατατέθηκε μία προσφορά από την εταιρία με την επωνυμία «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΕ». Ακολούθησε έλεγχος των δικαιολογητικών, τα οποία κρίθηκαν επαρκή σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 2012/2022 Διακήρυξη. Το αντάλλαγμα που προσφέρθηκε για τη χρήσης χερσαίου χώρου λιμένα Καλαμάτας ανήλθε στο ποσό των 600,00€ μηνιαίως πλέον των νόμιμων κρατήσεων.

Πλέον το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας έχοντας τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής αναμένεται να προχωρήσει στην κατακύρωση του Διαγωνισμού. Ακολούθως, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να εγκρίνει την παραχώρηση και να τρέξει η διαδικασία των υποδομών και της άδειας λειτουργίας.

Εκτιμάται ότι τον προσεχή Μάρτιο 2023 το Υδατοδρόμιο Καλαμάτας θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί υδροπλάνα, με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο να εκφράζει την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός-Παρτιζάν 89-91: Τον «σκότωσαν» τραγική άμυνα και άθλιοι διαιτητές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αθλιότητες του Παναγιώτη Νίκα κατά της Καλαμάτας: Συνεχίζει τις προκλήσεις και απειλεί με απένταξη έργων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη