Παράταση στον διαγωνισμό υποβολής προσφορών για τη μαρίνα της Πύλου – Στις 29 Νοεμβρίου η νέα καταληκτική ημερομηνία

/

Παράταση έλαβε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος για τη μαρίνα της Πύλου. Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Πύλου για περίοδο 40 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2022.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8μ. έως 30μ.

Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Πύλου είναι 32.195 τ.μ., ενώ το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης της είναι 85.379 τ.μ. Με το από 14.12.2018 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 329/Α.Α.Π./31.12.2018) εγκρίθηκε ο γενικός σχεδιασμός της μαρίνας Πύλου, ο οποίος προβλέπει, την εξυπηρέτηση του θαλασσίου τουρισμού με σκάφη αναψυχής και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πόλου τουρισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στη μαρίνα Πύλου προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις γης:

α) τουρισμού – αναψυχής,

β) κατοικίας προς μίσθωση,

γ) διοίκησης και λειτουργίας της μαρίνας καθώς και

δ) χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών.

Η αξιοποιήση της μαρίνας Πύλου εκτιμάται ότι θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Πύλο ως σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη.

Πηγή: ypodomes.com

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2023 – Διατηρούνται οι απαλλαγές για τις κοινότητες του Ταϋγέτου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Πότε αναμένεται να εκδηλωθεί η κακοκαιρία στην Καλαμάτα [η τελευταία πρόβλεψη]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ