Ο «πόλεμος» του Νίκα στη Νέα Δημοκρατία και τα «ανοίγματα» στην αριστερά προκαλούν αναταράξεις στη Μεσσηνία: Ποιοι αντιδρούν και ποιοι τον ακολουθούν

/

Σοβαρό ζήτημα έχει ανακύψει στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, καθώς οι βολές που εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τις προηγούμενες μέρες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά και του Βασίλη Κικίλια έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών της παράταξής του, τα οποία ανήκουν στη ΝΔ.

Πρόσθετη δυσαρέσκεια στα ίδια στελέχη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Νίκας επιχείρησε να «ανοίξει» την πόρτα του στην αριστερά, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίστηκε ως …ανεξάρτητος περιφερειάρχης, που κέρδισε τις εκλογές και με την ψήφο αριστερών!

Όπως είναι φυσικό, η πολιτική στάση και η στρατηγική που έχει επιλέξει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει προκαλέσει γκρίνια στο εσωτερικό της παράταξής του, ιδίως στη Μεσσηνία.

Στελέχη της, που έχουν μακρά πολιτική διαδρομή με τη ΝΔ (Στάθης Αναστασόπουλος) ή στελέχη που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πλευρά Σαμαρά (Τάσος Σαρδέλης) έχουν εκφράσει «επί του πρακτέου» τη διαφωνία τους με τον Κ. Νίκα, καθώς παρευρέθηκαν και στην επίσκεψη Σαμαρά – Κικίλια στην Καλαμάτα, αλλά και στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ στη Μεσσηνία. Επιπλέον, τα δύο στελέχη δεν κρύβουν τη διαφωνία τους με τη στρατηγική Νίκα, η οποία στρέφεται εναντίον της ίδιας τους της παράταξης και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συνταχθούν με επιλογές που βάζουν στο «στόχαστρο» έναν πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ και υπουργούς της κυβέρνησης.

Ένα ακόμα στέλεχος της παράταξης Νίκα, που εσχάτως εμφανίζει τάσεις διαφοροποίησης, είναι η Άννα Καλογεροπούλου. Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δεν «άκουσε» τα θέλω του κ. Νίκα και συμμετείχε ενεργά στην επίσκεψη Σαμαρά – Κικίλια στην Καλαμάτα. Παρά το γεγονός ότι η ίδια θέλησε …κομψά να επικαλεστεί την κομματική της ιδιότητα (υπεύθυνη της ΝΔ για τον τουρισμό στη Μεσσηνία), η παρουσία της σηματοδότησε μια πρώτη διαφοροποίηση απέναντι στον πολιτικό της προϊστάμενο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτική περίπτωση, δεδομένου ότι τα στελέχη που αποτελούν πολιτικά «δημιουργήματα» του κ. Νίκα τον ακολουθούν πιστά σε όλες του τις επιλογές. Αν η κα Καλογεροπούλου επιλέξει διαφορετικό δρόμο θα είναι η πρώτη που «σπάει» την παραδοσιακή πολιτική «υποταγή» όσων έχουν αναδειχθεί στο πλευρό του κ. Νίκα.

Στον αντίποδα, τον δρόμο της πλήρους συμφωνίας με τον Παναγιώτη Νίκα ακολουθεί ο Ανδρέας Τσουκαλάς. Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος δεν εμφανίστηκε στην επίσκεψη Σαμαρά – Κικίλια και στα εγκαίνια των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει θεσμική κομματική θέση. Η πολιτική στάση του κ. Τσουκαλά επηρεάζεται έντονα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας, δε, στο πρόσωπο του κ. Τσουκαλά βλέπει έναν πολιτικό που μπορεί να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα του Νομού στο μέλλον. Η πολιτική ταύτιση των δύο δύσκολα θα «σπάσει», ωστόσο, ο κ. Τσουκαλάς καλείται να «δοκιμαστεί» για πρώτη φορά σε ένα δύσκολο πεδίο, αυτό της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Το ερώτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν μπορεί κανείς να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Στην ίδια κατηγορία με τον κ. Τσουκαλά ανήκει και ο Άγγελος Χρονάς. Παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά ποζάρει σε φωτογραφίες με φόντο τα εμβλήματα και τις σημαίες της Νέας Δημοκρατίας, ακολούθησε την τακτική του Παναγιώτη Νίκα και δεν εμφανίστηκε στην επίσκεψη Σαμαρά – Κικίλια.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

*Ο Βασίλης Καπέλιος, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Νίκα και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «EVA» – Αποστολή μηνυμάτων 112 εφόσον κριθεί σκόπιμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική Καλαμάτας – Τρίπολης: Από την παλαιά οδό η κίνηση των οχημάτων από αύριο και έως την Τετάρτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη