Εγκαινιάστηκε η δομή κέντρου στήριξης παιδιού στην Καλαμάτα – Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ανακήρυξαν τον Δήμο «Μεγάλο Ευεργέτη»

/

Ο νέος χώρος, που θα φιλοξενεί τη δομή του κέντρου στήριξης παιδιού και οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, εγκαινιάστηκε την Κυριακή.

Πρόκειται για ακίνητο του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» της Καλαμάτας (πάροδος της οδού Αναγνωσταρά, στοά Λόντου) και έχει παραχωρηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS χωρίς αντάλλαγμα για χρονικό διάστημα 20 ετών.

Στο εν λόγω χώρο, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα αναπτύξουν δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που πλέον το τοπικό Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας διαθέτει ένα χώρο φιλόξενο και ικανό να αναπτύξει τη δράση του και να επιτελεί τα επόμενα χρόνια τον σκοπό του.

«Χαιρόμαστε που αυτή η συνεργασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, από το σημερινό Περιφερειάρχη, με εμάς και με εσάς, το τοπικό τμήμα και όλους τους εθελοντές έφερε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, σημειώνοντας πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Κατά τη διάρκεια της τελετή των εγκαινίων, δόθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Βασιλόπουλο, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Κων.Ν. Συρίγος, και ο Γενικός Γραμματέας, Κων. Σκουρίκας.

Στην πλακέτα αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και η Τοπική Ομάδα Στήριξης του Σωματείου μας στην Καλαμάτα σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού, με ομόφωνη απόφαση, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης

ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ

Για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο μας και την αμέριστη υποστήριξή του στην παραχώρηση και λειτουργία του νέου κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

WTA Finals (Ημιτελικά): Αποκλείστηκε η Σάκκαρη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία Eva κινούμενη νοτιοανατολικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη