Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Τα ζητήματα που έθεσαν οι αντιπολιτεύσεις, οι στιγμές έντασης και οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής

/

Ο Χρήστος Αναστασόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Μ. Μάκαρη, έθεσε το ζήτημα των απαντήσεων που δίνονται από τη δημοτική αρχή στις ερωτήσεις των αντιπολιτεύσεων. Μάλιστα, κάλεσε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να «ωθεί» τη συμπολίτευση να απαντά και όχι να περιορίζει τον χρόνο εκείνων που ρωτούν.

Ο Χρήστος Αναστασόπουλος

«Εμείς απαντούμε κανονικά σε όλες τις ερωτήσεις. Τώρα, αν αρέσει αυτό που απαντάμε είναι κάτι άλλο», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Αναστασόπουλου και συνέχισε: «Εγώ, προσωπικά, απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος

Το ζήτημα της απένταξης 8 έργων του δήμου Καλαμάτας από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Στάθης Σταματόπουλος (παράταξη Κοσμόπουλου). «Μπορείτε να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο αν υπάρχει δέσμευση για πρόοδο αυτών των έργων;», ρώτησε χαρακτηριστικά τη δημοτική αρχή ο κ. Σταματόπουλος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταματόπουλος στον κυκλικό κόμβο της οδού Πλαστήρα. «Θα μπορέσει να φτιαχτεί ο κόμβος και ο ποδηλατόδρομος αν συμπέσει με το αντιπλημμυρικό του Μορέα. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρηματοδοτήσεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Σταματόπουλος.

Ο Στάθης Σταματόπουλος

Ερώτηση – πρόταση να μετονομαστεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σε «Κέντρο Τέχνης – Μαρία Κάλλας», κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος. Ο κ. Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το προφίλ του Μεγάρου.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιάννη Τύρου, εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Κανάκης. «Δεν τον ήξερα, αλλά στενοχωρήθηκα σαν να ήταν ένας φίλος μου. Αυτό το παιδί πάλεψε σε όλη του τη ζωή για πράγματα που σε άλλους είναι αυτονόητα», ανέφερε ο κ. Κανάκης και πρότεινε ένας δρόμος ή ένας αθλητικός χώρος να φέρει τιμητικά το όνομά του.

Ο Βασίλης Κανάκης

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον δήμαρχο Καλαμάτας εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Κώστας Τσαπόγας. «Σέβομαι τη θέση που κατέχετε», είπε ο κ. Τσαπόγας απευθυνόμενος στον δήμαρχο Καλαμάτας και συνέχισε: «Δεν μπορώ όμως να ανεχθώ να μας συκοφαντείτε στους συμπολίτες μας, κατατάσσοντάς μας σε εχθρούς της πόλης». Η αναφορά του κ. Τσαπόγα σχετίζεται με το αντιπλημμυρικό έργο και προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Βασιλόπουλου. «Αρνητές του αντιπλημμυρικού έργου είστε. Άλλο εχθροί, άλλο αρνητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο Κώστας Τσαπόγας

Στο ζήτημα του κυκλικού κόσμου της οδού Πλαστήρα αναφέρθηκε ο αντίδημαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του κ. Σταματόπουλου, της κας Οικονομάκου και του κ. Τζαμουράνη εξέφρασε την έκπληξή του για την άποψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί όπως προβλέπει η αρχική μελέτη. Ο κ. Καραγιάννης …αποκάλυψε το ιστορικό που οδήγησε στην απόφαση για τον κυκλικό κόμβο και τον ποδηλατόδρομο, σημειώνοντας ότι όλα έγιναν σε γνώση της Διαχειριστικής Αρχής.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης

Ένα σχόλιο του αντιδήμαρχου, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, σχετικά με την παρουσία των προέδρων των κοινοτήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση στη συνεδρίαση του Σώματος.

Τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στο σχόλιο του κ. Μαστραγγελόπουλου, έλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Γιώργος Σωφρονάς, ο οποίος κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο για απρέπεια.

Ο Γιώργος Σωφρονάς

Ο αντιδήμαρχος επέστρεψε τον χαρακτηρισμό στον κ. Σωφρονά και κάπου εκεί τα αιματα άναψαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη έντονη λογομαχία.

Ο Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας: Νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Κυπαρισσίας – Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά – Γκρίνια Νίκα για την καθυστέρηση και την …επικοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

42χρονη εκβίαζε 52χρονο: Αξίωνε 50.000 ευρώ για να μην αποκαλύψει ότι διατηρούσαν εξωσυζυγική σχέση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις νέες αντικειμενικές αξίες στη Μ. Μαντίνεια: Είναι αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον μας και η στήριξή μας – Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται το θέμα

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα των νέων αντικειμενικών αξιών στη Μ. Μαντίνεια, εξέδωσε ο δήμος Καλαμάτας.