Στο υπουργείο Υποδομών οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης- Στο επίκεντρο οι υποδομές και τα έργα ύδρευσης

/

Με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, αντικείμενο της προγραμματισμένης συνάντησης η πορεία υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο που εξυπηρετεί τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και αναγκών υδροδότησης των Δήμων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης.

Υπήρξε ενημέρωση για την έως σήμερα πορεία του έργου, του οποίου τα συνοδά έργα καθώς και ο αγωγός από το Ασπρόχωμα έως τη Μεσσήνη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Επί τάπητος, ωστόσο, τέθηκε το σημαντικό ζήτημα της εκτόξευσης των τιμών που αφορούν στον κύριο αγωγό Φ800, θέμα για το οποίο έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Όπως έγινε γνωστό από τον Υφυπουργό, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αναθεώρηση τιμών που περιλαμβάνει και το εν λόγω υλικό του έργου, της τάξεως του 25%. Σημειώνεται, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει στενή συνεργασία, Υπουργείου, Δήμων, αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ώστε το έργο να συνεχίσει να εκτελείται δίχως προβλήματα, έως την ολοκλήρωσή του.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκίνησε η καταγραφή των Ρομά της Αγίας Τριάδας: Στόχος η δημιουργία του προφίλ των οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 31χρονου στην Κυπαρισσία: Τρεις οι δράστες – Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ