Εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων: Από τον Απρίλιο του 2023 τα σκουπίδια της Καλαμάτας στην Καλλιρρόη – Νέος ανάδοχος στη Μαραθόλακκα

/

Σημαντικές εξελίξεις, που αφορούν το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γνωστοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι εξελίξεις έγιναν γνωστές από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος γνωστοποίησε ότι τα σκουπίδια της Καλαμάτας θα μεταφέρονται σε λίγους μήνες στην Καλλιρρόη, όπου η ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει μονάδα στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε από στελέχη της ΤΕΡΝΑ, ο δήμος Καλαμάτας θα μπορεί να μεταφέρει τα σκουπίδια του στην Καλλιρρόη από την 1η Απριλίου.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι έτσι μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα της τοπικής διαχείρισης. «Βλέπουμε φως στο τούνελ», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας απευθυνόμενος στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τόνισε ότι με την κεντρική διαχείριση «η Καλαμάτα θα μπει σε μια νέα εποχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας και στη Μαραθόλακκα, περιοχή του Tαϋγέτου που τώρα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης. Ο κ. Βασιλόπουλος έχει τονίσει ότι η αποκατάσταση της Μαραθόλακκας αποτελεί «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί και είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με την Μαραθόλακκα αξίζει να σημειωθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα πρακτικά του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το τέλος του Νοεμβρίου μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση. Κατά ψήφισε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο Γιώργος Σωφρονάς και ο Λενίδας Λιάππας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η εταιρεία «Ηλέκτωρ», η οποία μέχρι σήμερα είναι ο ανάδοχος του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό. Έτσι, η διαχείριση των απορριμμάτων πέρασε στην εταιρεία «GREENMEDIA». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή η τιμή ανά τόνο σκουπιδιών θα διαμορφωθεί σε 60 ευρώ (συν ΦΠΑ), από 57 που ήταν μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος στην κεντρική διαχείριση θα είναι 68 ευρώ ανά τόνο, συν τα μεταφορικά έξοδα, τα οποία ακόμα δεν έχουν καθοριστεί, συν το τέλος ταφής των 20 ευρώ ανά τόνο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπάιντεν: H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διπλό μήνυμα σε Νίκα από Βλάση και Μητσοτάκη: Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας με τον πρωθυπουργό- Στο επίκεντρο της συζήτησης και θέματα της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ