Χάιδω Παναγιωτοπουλου: Συνάντηση με Πούπουζα για τα ζητήματα ασφάλειας του δήμου Τριφυλίας – Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

/

Με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πούπουζα, συναντήθηκε την Πέμπτη η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» είχε την ευκαιρία να συζητήσει κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και την παραβατικότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κας Παναγιωτοπούλου, τα στοιχεία δείχνουν ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2019, ενώ χαρακτήρισε «ευχάριστο» το γεγονός ότι έχει αντικατασταθεί ο στόλος των οχημάτων των Αστυνομικών Τμημάτων της Τριφυλίας.

Ωστόσο, τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος πιο επιτακτικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν αυτά που σχετίζονται με τις ελλείψεις.

Συζητήθηκε το ζήτημα της επιπλέον στελέχωσης και της αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Α.Τ Κυπαρισσίας και του Α.Τ Γαργαλιάνων, καθώς η περιοχή ευθύνης τους, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, είναι πολύ μεγάλη.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της σύστασης κινητής αστυνομικής μονάδας στην Τριφυλία, ώστε να ενισχυθούν οι περιπολίες στις πιο απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης του κτηρίου της αστυνομίας (πρώην Α.Τ)  στο Κοπανάκι.

Επαναλειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών

Βασικό θέμα της συνάντησης υπήρξε η «εξαιρετική ανάγκη», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή της η κα Παναγιωτοπούλου, επαναλειτουργίας του Α.Τ Φιλιατρών. Η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας ανέφερε ότι χρειάζεται «ένα τμήμα στελεχωμένο πλήρως, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις της περιοχής» και προσέθεσε: «Είναι γνωστό σε όλους ότι η περιοχή των Φιλιατρών, λόγω της μεγάλης αγροτικής παραγωγής και της ανάγκης της για εργατικά χέρια, φιλοξενεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους περί τους 3.500 αλλοδαπούς κατ΄ ελάχιστο, αριθμός ο οποίος είναι μεγάλος και δυσανάλογος σε σχέση με τον ημεδαπό πληθυσμό της περιοχής των Φιλιατρών, ο οποίος μαζί με τις κοινότητες και τους οικισμούς της ανέρχεται περί τις 7000».

Αστυνομικό Μέγαρο στην Κυπαρισσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Παναγιωτοπούλου έθεσε το ζήτημα της δυνατότητας ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στην Κυπαρισσία, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Αστυνομίας. Για το συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως σημειώνει η κα Παναγιωτοπούλου, είχε εκδοθεί και οικοδομική άδεια από πολλά έτη πριν, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Με αφορμή την συνάντησή της για τη ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στον δήμο Τριφυλίας, η κα Παναγιωτοπούλου, επιτέθηκε στη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας σημειώνει σε σχετική δήλωσή της:

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η Τριφυλία παρά τη δυναμική ανάπτυξης που έχει,  έχει σοβαρές εκκρεμότητες και ανάγκες σε όλους τους τομείς, έχει θέματα σοβαρά που επί χρόνια έχουν παραπεμφθεί στις «ελληνικές καλένδες» και εκείνοι που τη διοικούν σήμερα, παραδομένοι στην εσωστρέφειά τους,  κλεισμένοι στον εαυτό τους, τις αγνοούν εντελώς. Ανίκανοι δε για κάτι περισσότερο, καθώς, φθάνοντας στο τέλος του έτους δεν έχουν υλοποιήσει και δεν μπορούν να υλοποιήσουν, ούτε το ίδιο τους το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2022, εξαντλούν την διοίκησή τους μόνο σε «βιτρίνα», επιφανειακά «στολίδια», «χρώματα», «πυροτεχνήματα», λουλούδια και οι ευκαιρίες παραγωγής έργου,  πραγματικού και ουσιαστικού, μέρα με τη μέρα χάνονται!.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην τελική ευθεία η κατασκευή προπονητηρίου στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας: Μετά τις «εξηγήσεις» του μειοδότη έφτασε η ώρα της ανάδειξης αναδόχου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έξι νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολυκατοικία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης