Αλέξης Χαρίτσης: «Η θεσμική καταρράκωση και η τοξικότητα φέρουν την υπογραφή Μητσοτάκη – Η σιωπή του είναι ένδειξη ενοχής»

/

«Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιώνουμε μια κατάσταση θεσμικής, κοινωνικής και οικονομικής κατρακύλας που δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Real Fm 97.8». 

«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του για την οικονομία προσβάλλει τους πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Ενώ τα περίφημα μέτρα – παρωδία της κυβέρνησης για μείωση του ενεργειακού κόστους δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα βιωσιμότητας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», συνέχισε ο ίδιος. «Παράλληλα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι παρακρατικές μεθοδεύσεις πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν την αντανάκλασή τους και στην οικονομία», πρόσθεσε.

 «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει θεσμικές απαντήσεις στην σωρεία αποκαλύψεων για εγκατάσταση του Predator στην ΕΥΠ και λίστες πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων που παρακολουθούνται και όχι να κρύβεται», υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίθετα, επικαλείται το απόρρητο για να μην πουν τίποτα οι εμπλεκόμενοι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ο ίδιος αρνείται να  καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του Αλ. Τσίπρα. Η σιωπή του είναι ένδειξη ενοχής», ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ακρίβεια και στήριξη ΜΜΕ επιχειρήσεων

«Έχουμε παρουσιάσει 6 εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν και δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση με τον πυρήνα της ακρίβειας στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα καύσιμα και την στέγαση». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη «να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να καλυφθεί το δανειακό τους κόστος».  «Δεν είναι δυνατόν τα πρώτα 455 εκατ. χαμηλότοκων δανείων να δίνονται σε 13 μόλις επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες ΜΜΕ βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Οι διακηρύξεις της έκθεσης Πισσαρίδη για συγκεντροποίηση της αγοράς και αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γίνονται πράξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές, θα δώσει πολύ μεγάλο βάρος στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης».  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βόλος: Πατέρας απειλούσε να σκοτώσει την 14χρονη κόρη του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεπέρασε σήμερα τα 8 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Αντώνη Σαμαρά στραμμένο το ενδιαφέρον: Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η εκδήλωση για το Ίδρυμα – Το δείπνο του Μεσσήνιου πολιτικού με τον Κώστα Καραμανλή

Το «παρών» στην ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματός του στις 7