Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα των υποκλοπών με πρωτοβουλία Τατούλη και Δέδε – Οι πολιτικές προεκτάσεις και η σύνδεση με τον «κοριό» της Μεσσηνίας

/

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες μέρες στην περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου ότι παρατάξεις των Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε κατέθεσαν κοινό αίτημα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη σύγκληση του Οργάνου με θέμα τις υποκλοπές.

Το αίτημα το συνυπογράφει η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος», αλλά και η ανεξάρτητη Σύμβουλος της Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούν 23 συνολικά Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Σώματος είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει τη συνεδρίαση εντός 6 ημερών.

Το πολιτικό ενδιαφέρον

Η κατάθεση κοινού αιτήματος από τον Π. Τατούλη και τον Γ. Δέδε, για ένα τόσο κρίσιμο πολιτικό θέμα, δείχνει με σαφήνεια ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των δύο παρατάξεων σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο πολιτικό χρόνο, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συζήτηση του ζητήματος των υποκλοπών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο, έχει ένα επιπλέον πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακεί στην κουβέντα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, θα δείξει μέχρι που είναι αποφασισμένος να φτάσει την κόντρα του με τη ΝΔ.

Η …σύνδεση με τον κοριό

Πάντως, το στοιχείο που αναμένεται με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αν ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, επιχειρήσει να συνδέσει το ζήτημα των υποκλοπών με την περιβόητη υπόθεση του «κοριού» της Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Τατούλης έχει δημόσια πει ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία και έχει «δείξει» ως σκευωρούς συγκεκριμένα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια ιστορία, η οποία, παρότι συντάραξε την επικαιρότητα όταν εξελίχθηκε και αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στις εκλογές του 2019, ξεχάστηκε και ποτέ κανείς δεν έμαθε επίσημα τι έδειξαν τα ευρήματα και η δικαστική έρευνα.

Η συζήτηση για τις υποκλοπές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και εφόσον ο κ. Τατούλης το επιλέξει, ίσως φέρει και πάλι στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Tο κοινό αίτημα όπως κατατέθηκε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου:

Αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με το άρθρο 10ο  (Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου), με τη διαδικασία του 1/3, του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας (αρ. πρωτ.42071/6.7.2020).

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή το θέμα των υποκλοπών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κτλ. είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα και ελλοχεύει σοβαρούς  κινδύνους για τη Δημοκρατία μας,

οι κάτωθι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αιτούμεθα τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, για συζήτηση του θέματος και λήψη σχετικής απόφασης.

Ακολουθούν οι απαιτούμενες εκ του Νόμου υπογραφές.

Για την παράταξη  «Νέα Πελοπόννησος»

 1. Τατούλης Πέτρος
 2. Γιαννακούρας Ευάγγελος
 3. Ρουμελιώτης  Γεώργιος
 4. Παπαντωνίου – Κορώνη Κλημεντίνη (Κλειώ)
 5. Λυμπέρης Αντώνης
 6. Τζανετέα Αδαμαντία
 7. Κανελλάκης Ηλίας
 8. Σταματάκος Μιχαήλ
 9. Σκούρος Χαράλαμπος
 10.  Πισιμίσης Αθανάσιος
 11. Πετρίτσης Γεώργιος
 12. Νικολάκου Κωνσταντίνα
 13. Μπούζα – Κωνσταντέλου Αντωνία
 14. Γκούνης Απόστολος

Για την παράταξη  «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»

 1. Δέδες Γεώργιος
 2. Καρούζος Χρήστος
 3. Δημητρακοπούλου Ευγενία
 4. Πουλοκέφαλος Γεώργιος
 5. Μποζίκης Αναστάσιος
 6. Καρσιώτης Χρήστος
 7. Μιχαήλ Μιχάλης

Για την παράταξη «Πράσινη Πελοπόννησος»

Λυμπεροπούλου Δήμητρα

Η Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Λακωνίας

Σπυριδάκου Μαργαρίτα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμάτα την Πέμπτη: Αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχοπτώσεις [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ζελένσκι: Η έκρηξη στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ