Καλαμάτα: Με παλμό η συγκέντρωση και η πορεία φορέων του ΠΑΜΕ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

/

Συγκέντρωση στην Πλατεία της 23ης Μαρτίου και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας πραγματοποιήσαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη εργατικών σωματείων, φορέων, φοιτητών, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Λευτέρης Μαστρόκαλος, εκλεγμένος με την Π.Κ.Σ. στο Δ.Σ. του Φοιτητικού συλλόγου της ΣΔΟ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Οικονομάκος, από την επιτροπή για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη Μεσσηνίας, και ο Γιάννης Λαγογιάννης, γραμματέας του συνδικάτου υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα σημειώνεται:

Στους χαιρετισμούς εκφράστηκε, ότι πραγματική τιμή για τη λαϊκή εξέγερση του πολυτεχνείου αποτελούν οι αγώνες του σήμερα όπου χιλιάδες εργάτες και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων, συμμετέχουν μαζικά στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Δόθηκε βροντερό μήνυμα κατά της συμμετοχής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και στον πόλεμο στην Ουκρανία που εξελίσσεται αμείωτα, με την μετατροπή των υποδομών της χώρας, των λιμανιών και των αεροδρομίων σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”.

Τέλος έγινε αναφορά στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας με την πλειοψηφία της διοίκησης, των συνδικαλιστικών παρατάξεων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να διεξάγουν συνέδριο και εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αντίστοιχα και σε μια σειρά σωματεία που επικρατούν αυτές οι δυνάμεις, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους επιδιώκουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές καρικατούρες με τους εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από ζωντανές διαδικασίες.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του Α. Γεωργιάδη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Euroleague: Ολυμπιακός «4Χ4» εκτός έδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Λογιστικά βιβλία και περίστροφο κατέσχεσε η Αστυνομία στη δομή της Καλαμάτας -Ελεύθερη η διοικητική υπάλληλος με εντολή του εισαγγελέα

Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την Κιβωτό του κόσμου: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά – Η συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Για το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, μιλώντας το πρωί της